Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Financials in de lift

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 08:00 Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 31
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

970 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 5 juni 2020 22:31
    quote:

    Robin82 schreef op 5 juni 2020 22:12:

    nu tot 24K dow (min) dalen?
    Weet je Robin,op dit forum zal niemand jou ooit gerust kunnen stellen ,niet qua stijgen en zeker niet qua dalen.
    Omdat niemand het ooit zeker weet,welke kant op.
    TA werkt met scenario's omhoog,omlaag.Fundamenteel met bedrijfswinst/ verliesprognoses.En digi geld ,koopt alles omhoog.Pro's smijten het afentoe vet omlaag.
    En wij,kleine krabbelaartjes proberen kruimeltjes te vergaren.Meer is het niet.

    Had ik Wirecard verkocht op €140, had ik 21% rendement gemaakt in 2 maand,maar ik verkocht niet.....nu doet ie €93,zelfs €78 geweest: auwww.

    Studeer ,maak je plan,begroot,trek je lijntjes en wees blij als je 10% p.j. pakt. Als dat lukt.....
    You lucky dog.
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 5 juni 2020 22:46
    Handelen op de beurs is minder makkelijk dan je dacht, van een paar duizend euro tot misschien wel een ton of meer en daar dan een veelvoud van maken is weinigen gegeven, de meeste beginnende en soms ook langer beleggende mensen verliezen alleen maar op de beurs.

    Je speelt tegen mensen die er hun beroep van hebben gemaakt oom geld te verdienen op de beurs en die zijn zeer geroutineerd en geraffineerd en kennen alle trukjes om je op het verkeerde been te zetten.
    Bovendien beschikken ze meestal over genoeg geld en geduld om lang te kunnen blijven zitten totdat de tegenpartij de handdoek in de ring gooit.

    Fred optie heeft al vaak genoeg uitgelegd dat je niet naakt ( zonder dekking) short of long moet gaan, hij zegt ook vaak genoeg dat voor hem de richting niet belangrijk is en dat geldt ook voor professionele handelaren die hun posities altijd hebben afgedekt, of het nu omhoog of omlaag gaat zij verdienen eraan.

    Daarom jammer om te lezen dat velen geld hebben verloren omdat zij dachten, hoopten, verwachten en het gevoel hadden dat de beurs weer omlaag zou moeten gaan maar ik merk ook dat velen gewoon de kennis ontberen om betrekkelijk veilig wat te kunnen verdienen door de juiste beslissingen te nemen en het risico af te dekken.

    Alleen maar puts of calls kopen of schrijven(verkopen) zonder dekking is killing wanneer je niet over voldoende ervaring beschikt, het kan een paar keer goed gaan maar dan worden velen weer overmoedig

    Als je wat doet op de beurs weet dan heel goed wat je doet maar vooral wat de risico' s zijn en hoeveel je maximaal wil verliezen en vooral oefen eerst met papertrading ( zit geen spanning op en is anders dan met eigen geld handelen) of schrijf een positie op een papier of werkblad en reken uit hoe dat zou kunnen uitpakken en kijk op de beurs wat het resultaat had kunnen zijn, nooit handelen om te handelen maar pas echt instappen wanneer je mogelijkheden ziet en gaat het niet zoals gedacht afkappen.

    Zo maar een paar opmerkingen van iemand die in het verleden overal instapte zonder voldoende kennis met desastreuze gevolgen voor zijn kapitaal.
  3. Robin82 5 juni 2020 22:50
    ik probeer ook me huiswerk te maken, maar altijd fijn als een mede-handelaar je op bepaalde dingen wiijst waarom zij verwachten waarom het stijgt of zakt tot een bepaald punt en niet verder..samen proberen wij (veelal) hobby day of swingtraders er toch een paar duizend euro op jaarbasis aan over te houden toch?
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 5 juni 2020 22:53
    Begin vooral klein met handelen, misschien kleine winsten maar ook kleine verliezen wanneer je de discipline hebt om verliezen direct af te kappen, eerst zorgen dat je de handel tot in de finesses begrijpt dan pas groter handelen, snel veel verdienen zoals gezegd is voor weinigen weggelegd.
  5. forum rang 7 handyman6 5 juni 2020 22:53
    quote:

    Robin82 schreef op 5 juni 2020 22:44:

    dankjewel handy man, wat verwacht jij nu? Serieus doorzakken of paar procent corrigeren naar beneden en naar de 600+
    You are welcome.
    Dat je mijn posting nog 10x leest en vooral de laatste alinea tot je door laat dringen: STUDEER,TREK JE LIJNTJES,MAAK JE PLAN,BEGROOT etc jij zelf moet kapitein worden.,analist,belegger.
    Durf je dat niet aan ,laat dan een Bank,fondsen voor je kopen,of obligaties: besteed de verantwoordelijkheid uit,kost wat ,maar das ok,toch.
    Wat ik verwacht: deze week mijn porto's verkocht,zit cash.
  6. Day Low 5 juni 2020 23:09
    quote:

    'd Aandelen schreef op 5 juni 2020 22:46:

    • handelen op de beurs is minder makkelijk dan je dacht
    • de meeste beginnende en soms ook langer beleggende mensen verliezen alleen maar op de beurs
    • je speelt tegen mensen die alle trukjes kennen om je op het verkeerde been te zetten
    • bovendien beschikken ze meestal over genoeg geld en geduld om lang te kunnen blijven zitten totdat de tegenpartij de handdoek in de ring gooit
    • ik merk dat velen gewoon de kennis ontberen om betrekkelijk veilig wat te kunnen verdienen door de juiste beslissingen te nemen en het risico af te dekken
    • alleen maar puts of calls kopen of schrijven(verkopen) zonder dekking is killing wanneer je niet over voldoende ervaring beschikt, het kan een paar keer goed gaan maar dan worden velen weer overmoedig
    • nooit handelen om te handelen maar pas echt instappen wanneer je mogelijkheden ziet en gaat het niet zoals gedacht afkappen
    • Zo maar een paar opmerkingen van iemand die in het verleden overal instapte zonder voldoende kennis met desastreuze gevolgen voor zijn kapitaal
    Zeer waar allemaal. Hier ook alle fouten al gemaakt en ik maak ze nog dagelijks. Allemaal al heel veel jaren. Wat me hier opvalt is dat er flink wat mensen kapot gaan omdat ze veel te zwaar één kant op gokken. Gokken doe je met kleine bedragen. Ik zit al short vanaf AEX 490 en ik kan het nog wel een tijd volhouden omdat ik niet "all in" ga. Hou het klein want “the markets can stay irrational longer than you can stay solvent.” (Keynes)

    En wat je in de crypto-wereld gelukkig veel vaker hoort dan bij optie-turbo-gokkers: "never invest money that you can't afford to lose".
  7. forum rang 9 Calimero 5 juni 2020 23:13
    quote:

    Omem, SHORTER 4 LIFE ;-) schreef op 5 juni 2020 17:45:

    Jeeeeee zus, wat een geweld wordt shorters aangedaan ;-(
    F1F, dit is toch NIET legaal of toch wel? Hahaha

    Update:

    shorts uitgestopt @ 26.751 en zojuist terug voorzichtig erin met 1 CFDtje Dow short @ 27.251

    Pfffff, alle winst met de longs terug weer ingeleverd ;-(

    Edit: check die spike op S(hit) & P(ee) 500, niet normaaaaaaaaal :-)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/12473590...
    HRB met Trailingstops .... vergeten ??

    Anyway .... Volle Maan geeft mooie sprongen ... Strawberry Moon .. genoemd naar moment van OOGSTEN van Strawberries ... smaken zoet :)

    mvg
  8. forum rang 6 pwijsneus 5 juni 2020 23:16
    quote:

    Henk Snaph schreef op 5 juni 2020 18:14:

    [...]

    Ik had gehoopt dat meer mensen naar mij geluisterd hadden. Duidelijk beschreven hoe ik met de dotcom bubbel op mijn bek ben gegaan, maar de geld gier is zo groot dat velen toch menen het beter te weten, Jammer dat men niet geluisterd heeft.
    Zie nu de reactie op mijn post. Moet eigenlijk zeggen dat ik er veel van heb geleerd. Wist van tevoren dat ik een enorm risico aanging om na jaren weer te gaan traden, net zoals ik ook ooit met valutahandel heb gedaan. Als je beroepsmatig gaat traden maak je een strategie, en dan is het belangrijk dat je edge iig ergens boven de 52-58%+> moet liggen. Aan die strategie moet je constant schaven, bijsturen en aanpassen. Actief reageren wat er gebeurt in de chart. Eigenlijk net gokken, maar dan voor gevorderen die goed in wiskunde zijn. Nu ben ik domweg afgegaan op hetgeen wat ik afgelopen jaren heb gedaan als hobby en professie, handelen op fundementele analyse (langetermijn gokken).

    En dat werkt natuurlijk niet, ik was te lui om een strategie te hebben om op terug te vallen. En had écht de overtuiging dat een beginnende handelsoorlog met China, een pandemie met waarschijnlijke 2nd wave, een economie en productiviteit die zelfs mét versoepeling van lockdown nog lang niet op oude niveau staan, en daardoor koers/winst verhoudingen die voor compleet apeshit waarderingen zorgen, en een oranje clown in tha White House voor een voorzichtige beurs zou veroorzaken. Maar niets is minder waar, het is zowaar een V-shape recovery, iets wat ik nooit verwacht. Dat kon gewoon niet.

    Ik heb zwaar in de wind staan pissen, maar heb veel geleerd, dus bedankt henk, mollowitz, CALIMERO (door jou heb ik het licht gezien maat) en velen anderen. Mijn les is, gewoon zelf blijven nadenken. Altijd alles vanuit zoveel mogelijk bronnen raadplegen, en jezelf blijven trainen om o.a. hier door de bullshit hier heen te ploegen en de pareltjes info eruit te vissen. En te vissen uit informatievijvers van fundamentele analyse, en af te kijken van de technische analyse. Maar dat eerste is niet geschikt om op te traden, behalve de waan-van-de-dag-agenda. Dat laatste gaat me goed af, keihard blijven doorrijden en focussen op de achteruitkijkspiegel.

    Iedereen die zegt dat deze hij stijging zag aankomen praat onzin.....behalve Sloeki. Technisch en fundamenteel slaat dit nergens op, want heb nog nooit zo'n grote oranje printer gezien.

    Tegen de all-time highs ga ik weer short, maar dan met strategie. De trigger komt van jullie plaatjes.

    Proost Henk.

  9. forum rang 6 pwijsneus 5 juni 2020 23:51
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 5 juni 2020 23:48:

    Klets toch geen onzin. Jullie zaten in de berentunnel. Scrolde over mijn bericht en anderen vielen me als dolle aan. Laatste maanden vrijwel exact voorspeld. T was gewoon een naar beren draadje geworden. T begint nu weer wat meer in balans te geraken. :)

    Google maar:

    Alex a la hausse april 500 iex.nl

    Heb geen voorspellingen van je gezien eigenlijk, is me althans niet opgevallen.
  10. forum rang 9 Calimero 6 juni 2020 00:11
    quote:

    PietKeizer schreef op 5 juni 2020 12:33:

    regt soo die gaet, best relaxed altijd. na dat winstnemen. en ervoor nog veel relaxeder lol

    zomaar voor de vuist weg n aandeel erbij pakken: Wolters Kluwer. Ik heb ze ooit gehad. Volg t nu al n poosje, geen positie.

    Heeft n top neergezet iets van 72 en nu, al dagen dalend, op n kritiek punt beland. ik zie meerdere toppen 66.30 in meerjaarsgrafiek.
    Zakt t daar doorheen, dan .... vandaag weer meer dan 3% down, doet nu 66,60 of zo.
    Jij zoekt ze wel uit met 72 :)
970 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links