Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Startsein correctie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

295 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste | Omlaag ↓
  1. mollowitz 21 mei 2017 18:46
    quote:

    Go with the flow schreef op 21 mei 2017 16:14:

    Morgen weer feest op de beurzen, AEX snel richting de 540, het fundament voor de zomerrally moet worden gemetseld.

    RDS morgen stevig in de plus, dank aan Trump die prinselijke deals heeft gemaakt met de mens vriendelijke vrienden van ons koningsgemaal.
    die deal is al 2 weken bekend slimmerd. Gister was slechts een ondertekening. Totaal geen invloed op RDS
  2. Ricktrader 21 mei 2017 21:18
    quote:

    MFC schreef op 21 mei 2017 20:41:

    [...]

    2% up zou lekker zijn.

    Dan doet NEM +4%. :)
    Ok

    Plaatje van Big5 onlangs klopte aardig he. Het meest waarschijnlijk is nog steeds dat hij met een corrigerende beweging omlaag bezig is, resulterend in een HL als deze is afgerond, waarna nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog volgt:

    invst.ly/3zsh-

    De huidige beweging omlaag zou dan de blauwe C betreffen, deze kan en mag zelfs onder de A komen (niet noodzakelijk overigens). Over het algemeen bestaat zo'n C omlaag ook weer uit een abc of in sommige gevallen een 12345. Zoiets moet mogelijk nog wel gevormd gaan worden, zie als voorbeeld die rode abc, kan dus ook een impulsieve (12345) worden.

    Echt minder waarschijnlijk maar toch niet onmogelijk is dat we hier met een impulsieve (12345) beweging omlaag te maken hebben, iets zoals dit:

    invst.ly/3zsir

    Of het nu een B zoals in het eerste scenario of een 2 zou worden die beweging omlaag die zat er aan te komen. Je kunt dit dan gebruiken om het risico op je positie te managen. Waar was de bevestiging dat het een B of een 2 zou worden? Dat was hier bij die roze horizontale lijn:

    invst.ly/3zsiy

    Een impulsieve beweging omhoog had namelijk nooit onder dat punt mogen komen of beter gezegd die was daar nooit onder gekomen. Dat hij er wel onder komt is een teken dat het wat anders is en dus wordt het risico groter dat het verder omlaag kan.

    Als je nog iets dieper kijkt heb je zelfs nog een moment eerder. Voor een impulsieve beweging omhoog had die bodem bij die blauwe 2 niet doorbroken mogen worden:

    invst.ly/3zsjb

    Die bodem uitnemen was ook al een signaal. En zelfs hier deze groene 2 had in een hogere bodem en een sterke beweging omhoog moeten resulteren:

    invst.ly/3zsjs

    In feite liet de markt hier al zien dat het opwaartse scenario van tafel was, simpel om het feit dat in een sterke beweging deze HL had geresulteerd in een sterke beweging omhoog.

    Het negatieve scenario had een halt toe geroepen kunnen worden als die bodem bij die blauwe 2 niet werd uitgenomen en later bij de roze B. Hij bleef deze echter uitnemen.

    Nu ga je in de beweging omlaag hetzelfde zien. Voor een sterke beweging omlaag moet de beweging lagere toppen en lagere bodems blijven vormen. Wordt dit proces vroegtijdig onderbroken dan heb je een signaal dat die HL gevormd kan gaan worden en dat het een corrigerende beweging omlaag was. Blijft hij bodems uitnemen en weet hij geen toppen te breken dan is het nog niet zover.
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 21 mei 2017 22:54
    Quote van Arend Jan:

    Dat was even scrhikken deze week - we zijn echt niks meer gewend - met die AEX -1,3% en -0,9% twee dagen achter elkaar. OK, er stond even -2% op het koersbord, maar wat is nou -1,3% en -0,9%? Per saldo zijn dit de uitslagen en de opgaande trend is intact.

    Waarvan Actie! ;)

    truste..
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 21 mei 2017 22:56
    quote Arend Jan:

    Dat was even scrhikken deze week - we zijn echt niks meer gewend - met die AEX -1,3% en -0,9% twee dagen achter elkaar. OK, er stond even -2% op het koersbord, maar wat is nou -1,3% en -0,9%? Per saldo zijn dit de uitslagen en de opgaande trend is intact.

    Waarvan Actie! ;)

    Truste
  5. Go with the flow 22 mei 2017 07:43
    quote:

    mollowitz schreef op 21 mei 2017 18:46:

    [...]

    die deal is al 2 weken bekend slimmerd. Gister was slechts een ondertekening. Totaal geen invloed op RDS
    Allereerst moet ik u van harte feliciteren en een diepe buiging voor u maken, blijkbaar hebben wij hier te maken met een echte professional, een institutioneel die uitsluitend als een upper specialist kan denken en kan doen, dat had ik even als simpele particulier niet door. U bent natuurlijk de meester die al weken voorafgaand, tot ver achter de komma weet hoe het echt zit, en ja dan veroorzaken de meeste hier op het forum negatieve prikkels bij u en dat voelt natuurlijk niet goed. Ik zou zeggen trekt het u niet aan en blijf er ver boven staan, wij zullen verder nederig aan u zijn en vooral uw bevindingen scherp blijven volgen.
295 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links