Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slim goud?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2013 16:12
    Als ik dat grafiekje eens bekijk lijkt goud voor te lopen op het geld, niet te volgen... Dat zou haast betekenen dat de FED nu de geldkraan dichtgooit, waarna goud weer netjes stabiliseert, ver onder de 2k-limiet die er volgens de goldbugs (hardnekkiger dan andere ongewenste keukengasten) al lang aan had moeten gaan.
    Goud is alleen populair zo lang de kraan open blijft staan, als die weer dichtgaat is de lol er vlot af.
  2. [verwijderd] 21 februari 2013 18:13
    Ik weet dat er een probleem is bij een aantal grote spelers op o.a. goud- en zilvermarkt. Die spelers geraken steeds dieper in de problemen omdat zij, hoewel zij exclusief lijken te participeren op de papieren goud- en zilvermarkt, hun papieren shortposities niet kunnen afwikkelen, zonder daarbij te moeten voldoen aan de FYSIEKE goud- en zilvervraag-/eis(!) van hun wederpartijen. De strop rond de nek van een aantal grote spelers - rotzakken - op de papieren goud- en zilvermarkt - eveneens met dank aan en vriendelijke groet van Helicopter Ben - wordt steeds strakker aangehaald en hoewel zij zich tot nu toe hebben weten redden met hun papieren marktmanipulatie, wordt hun situatie nijpender en nijpender en zijn zij op een gegeven moment niet meer in staat bovenin de door henzelf gecreëerde draaikolk te blijven, met prompte afzuiging naar beneden van een aantal gemetastaseerde financiële carcinomen.
    Ook dit doek gaat er zeker vanaf medio 2013 af.
  3. [verwijderd] 21 februari 2013 18:28
    O ja, zoals reeds eerder verkondigd hengel ik vooral naar fysiek goud en zilver alsmede fysieke dollars, in het licht van de beweging die zeker vanaf de 2e helft van 2013 niet alleen de financiële wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Digitale en derivatenmarkten krijgen het als eerste zwaar te verduren. Wat kunt u zelf naar u toetrekken en wat niet? Dat is althans, wordt snel de vraag en de kwestie.
    Tip: kijk in dat licht eens aandachtig naar de tekens aan de wand, het zijn nog net geen schetterende tuba's.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links