Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gewoon gaan

De beurzen zijn opnieuw hoger gesloten. Dit keer dankzij meevallende bedrijfscijfers. Tegenvallende macrocijfers werden door de markt genegeerd. Ook het feit dat de Spaanse 10-jaars rente boven het psychologische niveau van 7,00 procent is gestegen doet er even niet toe.

De AEX staat er in mijn ogen nu nog beter voor dan al het geval was en ik zie ruimte om verder te stijgen. Al enkele weken worden tegenvallende macrocijfers genegeerd en hierdoor komt er een moment dat we weer flink gaan corrigeren, maar voorlopig blijf ik in het enthousiasme van de menigte mee gaan.

In hanteer mijn eerdere tips:

•           Turbo long in Imtech, Yahoo! en PostNL
•           Turbo short Ahold

Brent Crude Oil
De koers van olie is bezig met een opmars. Dit komt deels door de aantrekkende economie en deels doordat de Amerikaanse olievoorraden zijn afgenomen. Alle technische signalen staan op groen. De trend is positief zolang de koers boven de 95 dollar per vat blijft noteren en het momentum loopt nog steeds keurig stijl omhoog.

Go Peak-oil!

BMW
Bij BMW worden op dit moment koopsignalen gegeven door mijn indicatoren. Het aandeel bevindt zich nu in het stadium waar Volkswagen in zat voor diens abrupte stijging begon (zoekt u die maar even op). De waarschijnlijk aankomende stijging zal in mijn ogen richting de topzone vlak onder de 75 euro gaan leiden.

EUR/JPY
Eerder probeerde ik met een turbo long EUR/GBP het vallende euro-mes te vangen. Dat mislukte. Toch komt er uit de grafieken bodemvorming naar voren en oogt alles te oversold en paniekerig. De euro tegenover de Japanse yen laat het meest het beeld van een steunscenario zijn.

De koersdaling neemt af en het momentum beweegt voorzichtig omhoog. Indien de bodem vlak boven de 96 yen weet te houden zit er opnieuw een opleving naar de 101 yen in het vat. Kort. Heftig. Fel.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in BinckBank, Google, Yahoo!, Imtech, PostNL , Ahold, BMW, EUR/JPY en Brent Crude Oil.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links