Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zomerrally? Ja!

De Europese eiders gingen akkoord met maatregelen om leenkosten voor Italië en Spanje naar beneden te krijgen nadat bondskanselier Merkel eindelijk toegaf. Economen betwijfelen of de maatregelen genoeg zijn zonder ECB-steun, maar dat kon een forse rally in de markt niet tegenhouden.

De consensus was dat er niets ging gebeuren omdat Merkel zich tot aan de knieën in gewapend beton had gegoten en het vooraf leek dat ze geen millimeter zou gaan bewegen. Hetgeen wat niemand verwachtte gebeurde en aandelenmarkten schoten omhoog. Contrair handelen loont wederom.

Veel aandelen zijn nu uit de negatieve trend gekropen en alle signalen wijzen op een mooi vervolg van de ingezette stijging. Zomerrally? Ik zeg: ja!

BinckBank
Eerder kocht ik BinckBank omdat het aandeel een dubbele bodem neerzette vlak onder de 6 euro en het momentum omhoog begon te krullen. Inmiddels is ook de trend gedraaid. Het kantelpunt ligt op 5,98 euro. Hiermee ontstaat een enorm stevige steunzone op 6,00 euro. Alle signalen wijzen op een opleving vanaf dit punt.

Mijn eerste koersdoel is 7,00 euro. Als we inderdaad een zomerrally over ons heen krijgen komt wellicht de 9,00 euro nog in beeld dit jaar.

Imtech
In een vorige column berichtte ik nog beleggers Imtech even links moesten laten liggen. Inmiddels lijkt Imtech een rijpe vrucht klaar om te plukken. Het momentum wijst omhoog en geeft hiermee een opleving op korte termijn aan. De trend kan ieder moment omhoog keren en dat alles op een mooi volume. Een rit van 19,50 euro naar 22-23 moet zeker mogelijk zijn.

Google
De koers van Google stuitert op en in neer in een bekende tradingrange tussen de grofweg 570 dollar en 660 dollar. Momenteel beweegt het aandeel aan de onderkant van de range en geven de signalen een keerpunt aan. De koers lijkt uit te bodemen. Met een strakke stoploss kan met een turbo long geanticipeerd worden op een aankomende stijging.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in BinckBank en Google.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. k2es 3 juli 2012 12:53
    Binck moet het voornamelijk hebben van omzetgroei in het buitenland, in Nederland hebben ze weinig groei omdat hun tarieven niet erg laag zijn, hun leenrente te hoog en er wordt nog steeds het volkomen achterhaalde bewaarloon in rekening gebracht, veel actieve beleggers in Nederland zijn daarom naar goedkopere brokers gegaan en/of doen steeds minder zaken via binck.
    Kortom, ik betwijfel of de toekomstige resultaten van binck een stimulans voor de koers zullen betekenen.
  2. TimothyF 3 juli 2012 14:05
    quote:

    text schreef op 3 juli 2012 12:17:

    Selwyn: je zegt dat je een technische analyser bent, maar wat je doet is puur gokken. Een paar honderd Turbo's?
    Je komt geloofwaardiger bij het uiten van kritiek op auteur, wanneer je consequent een bepaalde persoonsvorm gebruikt, dus of de jij- of u-vorm, en niet beiden.

    Wat vind jij eigenlijk van Tom2?

    Wat betreft Binck, groei moet inderdaad uit buitenland komen, maar ook veel particuliere beleggers zijn een stuk minder gaan beleggen, dat scheelt ook een hoop.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links