Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het begint te lopen

Wall Street is gisteren verdeeld gesloten na het uitblijven van signalen van Ben Bernanke over nieuwe stimuleringsmaatregelen. De Fed-voorzitter ging niet verder dan het commentaar dat "de centrale bank bereid is meer te doen om het Amerikaanse financiele systeem te beschermen in het geval de financiele spanningen escaleren".

Zoals u weet zit ik onder andere  long goud omdat ik denk dat het hele QE3-verhaal nog wel even de ronde zal blijven doen. Ook mijn andere turbo longs beginnen te lopen:

•           ING: tradingrange houdt voorlopig stand. Ik blijf long met stoploss op 4,40 euro
•           EUR/USD: boven de 1,260 pas weer interessant
•           SNS Reaal: kan mooi stijgen, long met stoploss op 1,00
•           Apple: long met stoploss op 540 dollar
•           Wessanen: overnamegeruchten stuwen de koers hoger en hoger

BAM
BAM breekt uit de bodemzone, na daar eerder onder gevallen te zijn. Dit is een sterk teken. De trend is nu positief. Het momentum loopt op en de voortschrijdend gemiddelden vlakken af. Met een stoploss op 2,00 euro hebben longs duidelijk de meeste kansen hier.

Aegon
Aegon zet de afgelopen maanden steeds net een wat lagere bodem. Het daaropvolgende topje komt juist steeds net niet boven de vorige uit. Dat is een slecht signaal. De trend is onder de 3,60 euro ook nog gewoon negatief. Zolang de koers daaronder blijft, zie ik even niets in Aegon.

ASML
De trend in ASML is sinds kort weer positief. Als de koers boven de 39 euro uitbreekt zullen er weldra hogere cijfers op de borden staan. Alle signalen staan op groen en de recent geplaatst dubbele bodem is alleen maar een extra argument voor de optimisten.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in SNS Reaal, ING, Apple, Wessanen, natural gas en goud.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juni 2012 09:04
    SNS Reaal: kan mooi stijgen, long met stoploss op 1,00

    Ik volg het niet maar weet niet wat ik lees, SNS al min of meer een pennystock? Mijden als de pest zou ik zeggen maar goed, ik volg het niet.

    Anyway, succes met de longs Selwyn, ik hoop voor je dat je visie uitkomt al zou ik niet teveel rekenen op monetaire verruiming op korte termijn.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 8 juni 2012 09:44
    Het begint te lopen ?

    De obligatiehouders van SNS zijn al weken aan het lozen en je krijgt nu een rendement tussen de 15 en 20% per jaar. Het aandeel daalt al jaren en gaat binnenkort (vandaag?) weer door de 1 euro. SNS heeft nog steeds veel waardeloze vastgoedprojekten (leegstaande vervallen bende, ik ben er op eentje geweest) in Spanje en ook in Ned. zijn de problemen groot. De buffers van SNS zijn veel te klein om dit soort problemen op te kunnen vangen. Kortom, het lijkt me waarschijnlijk dat de DNB op korte termijn ingrijpt. Meer dan een ton zou ik niet durven aan te houden bij deze bank :-(
  3. The Man 8 juni 2012 10:51
    Ondanks de forse afschrijvingen op vastgoed maakt SNS nog steeds winst. De enige logische stap is uitstel van de staatslening (met rente) totdat ze het wel kunnen betalen. SNS wordt gezien als systeembank en gaat nog te goed voor ABN tafferelen, je spaargeld is bij een systeembank natuurlijk veilig. Als erg geen lakemannen opstaan is er niks aan de hand, maar een beetje meer communicatie in samenspel met DNB zou ze idd niet misstaan.
  4. forum rang 7 Ron Kerstens 8 juni 2012 15:37
    Dat er sprake is van overleg DNB-SNS lijkt mij ook een uitgemaakte zaak. Hoe kan je nu een "systeem"bank serieus nemen waarvan de obligaties (funding)een rendement geven van momenteel 17,5% (bijv. de 11,25%), de aandelenkoers rond de 1 euro staat (geintroduceerd op 17,50)en de marktkapitalisatie slechts een paar honderd miljoen is. Kortom, de markt houdt er duidelijk rekening mee dat SNS gaat kapseizen. Oplossing zou kunnen zijn om de bank te herkapitaliseren, over te laten nemen (maar door wie) of dat ze gedwongen worden om Zwitserleven ed te verkopen. Er moet wel wat gebeuren, lijkt me.
  5. Selwyn D. 16 juni 2012 13:05
    quote:

    PatrickM schreef op 8 juni 2012 17:19:

    SNS ben je volgende week wel kwijt.

    Waarom stap je vaak in na een grote stijging? Wessanen al 20-25% opgelopen en NG rond de 40%. Je denk niet na 40% er kan wel is een correctie komen, jij ziet dan pas een positieve trend. Waar gaat het mis? Op 2 stap ik binnenkort wel in NG.
    Ik schrijf op IEX iedere dinsdag en vrijdag een column. Vaak ben ik tussentijds al ingestapt, maar kan ik dat hier pas op die dagen melden.

    Daarnaast is het inderdaad zo dat ik wacht op veel bevestiging en dat die bevestiging pas komt na een grote beweging.

    Ik probeer echter steeds van iedere 10%-beweging de laatste 2-3% mee te pakken. Door middel van de hefboomwerking van turbo's komt dit uiteindelijk toch wel op een mooi bedrag uit.
  6. Selwyn D. 16 juni 2012 13:05
    quote:

    Juan Tsunami schreef op 8 juni 2012 09:04:

    SNS Reaal: kan mooi stijgen, long met stoploss op 1,00

    Ik volg het niet maar weet niet wat ik lees, SNS al min of meer een pennystock? Mijden als de pest zou ik zeggen maar goed, ik volg het niet.

    Anyway, succes met de longs Selwyn, ik hoop voor je dat je visie uitkomt al zou ik niet teveel rekenen op monetaire verruiming op korte termijn.
    Mijden als de pest voor de lange termijn inderdaad. Voor de korte ritjes zoek ik juist de meest volatiele aandelen.
  7. Damjan 18 juni 2012 23:02
    @Selwyn Duijvestijn, de FED meeting staat voor de deur, toch zie ik dat goud niet echt een speculatieve stijging maakt omdat men hoopt op QE3.

    Hoe hoog schat jij de kansen op een QE3 ? En wat denk jij dat goud gaat doen bij een aankondiging van QE3 (price range)? En is het misschien een short moment als de FED bekend maakt dat ze nu nog niets zien in QE3 ?

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links