Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Saaie boel in valutaland

Zo saai hebben we het in tijden niet gehad op het valutafront. Je zou bijna zeggen dat er niets gebeurt in de wereld, maar het tegendeel is waar. Echter op valutagebied is het stil. Althans er gebeurt niets dat de scenario's voor hogere koersen voor de euro doet veranderen.

Jammer is ook dat het niet wil vlotten deze week. Maar de aard van het beestje is dat wanneer het gaat, het in een streep gebeurt. Er zit dus niets anders op dan in de markt te blijven en de valuta's hun gang te laten gaan. Aan het begin van de week was er vanuit de verschillende paren geen bevestiging dat er iets aan zat te komen dat spanning zou kunnen terugbrengen. Maar langzamerhand zien we dat het beeld weer draait naar een euro als knuffelmunt. We kijken naar de intradaggrafiek van eurodollar.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De grafiek toont dat we nog steeds in correctiemodus zijn gevangen. Dit blijkt uit het feit dat de RSI niet overbought is geworden met de stijging van gisteren. Tegelijk zegt deze indicator dat door niet meer oversold te worden ook in neerwaartse zin de overtuiging op dit moment ontbreekt.

De wat langer aanhoudende stijgende lijn is nog steeds intact, hetgeen de huidige koersontwikkeling in het daglicht plaatst van een trend en daarmee tot correctie benoemt. Dit is al een paar dagen aan de gang, maar de trend biedt geen ruimte meer voor shorts zonder daarbij de trend om te keren. Dus de korte ritjes zijn voorbij, de volgende beweging moet of de correctie eindigen of de trend breken. We gaan het de komende dagen volgen met de inschatting dat de door de markt te maken keuze wel eens tot maandag uitgesteld kan worden.

Zwitserse frank
Dan de eurofrank, die we hanteren als spanningsmeter voor overspannen situaties. Het vluchtgedrag naar de frank toe is weer op z’n retour, hetgeen een implicatie met zich mee kan brengen voor de langere trend in dat valutapaar.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Afkoelende paniek
Heel positief in deze grafiek is het ontbreken van oversold-standen bij de laatste daling. Hiermee wordt het gebrek aan verkoopkracht uitgedrukt. Het is alleen nog wachten op een overbought-signaal om de koopkracht in kaart te kunnen brengen. Dat is er nog niet, maar we focussen daar wel op.

We zijn op weg naar de barrière bij de 1,32 voor dit weerstandniveau bestaande uit de dalende lijn uit het verleden en de meer recente horizontale weerstand rond datzelfde niveau. Wanneer we die bereiken en vervolgens breken, is de draai een feit. Vooralsnog richten we de pijlen op de 1,32 hetgeen een indicatie is van afkoelende paniekgevoelens bij eurobeleggers.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links