Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Toch weer tech tegen de rest op Damrak

Prosus surft denk ik mee Op Tencent (+3,6% in Hong Kong), maar verder blijft technologie wat achter. Financials, vastgoed en commodity-waarden doen goed en defensieve aandelen zitten er tussenin: zo ongeveer laat de aardige AEX zich denk ik het beste samenvatten. 

Dit zijn de adviezen:

  • IMCD: naar €115,50 van €112,70 (hold) - Kepler Cheuvreux
  • Wolters Kluwer: naar €79 van €77 (buy) - Morgan Stanley
  • Aalberts naar houden van kopen en naar €43 van €35
  • Fastned: naar €91 van €80 (buy) - Berenberg

BAM gaat lekker, horeca- en eten en drinkenaandeel Sligro staat dit jaar stiekem al op +28% en lokaal doet Fastned +4,9% ongeveer een geeltje onder het advies van - daar is ze weer - Berenberg Bank. Onze rente doet plus één basispunt op -0,28%.

Oh ja, Warren Buffett noemde dit weken in zijn beroemde aandeelhoudersbrief staatsobligaties een non-belegging. Eens, maar niet goed dat er geen risicovrije yield meer is: ofwel spaargeld en vooral (euro) AAA-staatsobligaties.

Nog eentje, is dit de reden dat technologie - de duurste categorie op de beurs met het minste dividend - toch weer weifelend opereert?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
  2. 15 apr BP, Shell en een enorme viezerik 5
  3. 15 apr Het hóógste ASML-koersdoel

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare