Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rekenen met Dow Jones 30K

Een sigarendoossom - want meer is het ook niet - van de Dow Jones 30.000. Ik schrijf vaak dat aandelen op de langste tijdintervallen plusminus 7% per jaar bruto doen, rond 8% sinds 1900 en ongeveer 10% sinds 1970. Voliá:

Pardon, wie heeft het over 7-8% per jaar? Ja, wie goed rondtollende, draaiende kettingzagen kan vangen, kan heel rijk worden op de beurs. Dat is de magie. Dit jaar en deze maand bewijzen het als geen ander. Wie dat niet kan... kan misschien, net als ik, maar beter netjes, saai en braaf indexbeleggen.

Ik heb zelf leren leven met die 7% (waarmee ik altijd voorzichtig mijn sommen maak). Wel mis ik iedere dag beleggen in individuele aandelen, het is zoveel leuker, spannender en intenser. En dan lekker je winnaars brallen en de ander met zijn of haar bleeders klieren :-) 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 14:25 Insiders verkopen! Zoals wel vaker... 1
  2. 13:45 Eén keer raden: ECB rentebesluit dus
  3. 13:15 AEX 666,66 2

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare