Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Euro kan corrigeren

TA: Euro kan corrigeren

De Nederlandse beurs heeft recent de dalende toppenlijn doorbroken en daarmee de correctieve fase verlaten. De uitbraak mist nog wat overtuiging, dus het blijft even afwachten hoe dit zich de komende dagen zal ontwikkelen.

Indien de uitbraak uit de correctieve fase standhoudt, mag een herstel worden verwacht richting de weerstand rond 589 punten.

Gezien het volatiele karakter van de beurs de laatste maanden, zal ook deze opleving niet zonder slag of stoot plaatsvinden.

EUR/USD op toppenlijn

Het valutapaar EUR/USD is de afgelopen maanden sterk opgelopen. De Euro wist sinds het begin van de coronacrisis aan kracht te winnen en heeft daarmee de dalende fase vanaf begin 2018 kunnen verlaten.

Door het herstel van de laatste maanden is de koers nu aanbeland aan de bovenkant van de dalende trend die sinds medio 2008 het koersverloop bepaalt. Al meerdere keren is de koers afgeketst op deze toppenlijn en ook nu heeft de koers het weer moeilijk.

eurusd

Indien de dalende weerstandslijn wederom te sterk zal zijn, zal de herstelfase worden afgebroken en kan de koers van het valutapaar weer omlaag. Dit betekent nieuwe kracht in de dollar ten opzichte van de Euro.

Positief

Verschillende bedrijven uit de AEX index halen een (groot) deel van hun omzet uit de Verenigde Staten. Een hogere EUR/USD-koers betekent minder omzet in euro's per verdiende dollar. Indien de valutakoers gaat dalen, zal dit deze bedrijven dus extra winst opleveren.

Een van de AEX-fondsen die hiervan kan profiteren in Ahold Delhaize, dat ongeveer tweederde van zijn omzet uit de VS haalt. Het technisch plaatje oogt momenteel al positief. Wanneer de de EUR/USD-koers gaat dalen, verwacht ik een grotere stijging van het aandeel. Koersdoel ligt op ongeveer 35 euro.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 08:20 TA: Rente op drempel van uitbraak 8
 2. 20 apr TA: AEX-bodem wordt aangestampt 171
 3. 19 apr TA: Tech met de billen bloot 83

Gerelateerd

Reacties

174 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ole In het Berenbos 8 oktober 2020 08:34
  Goedemorgen,

  RDS vs de AEX..
  De conclusie die je uit deze grafiek kan trekken is dat RDS teveel is door gezakt of de AEX te hoog staat.

  Niet een conclusie maar een vermoeden is dat RDS niet profiteert van de stimuleringspakketten zoals de FED en ECB. En zo op zijn beurt weer kunnen komen door het overhevelen van onze pensioenen naar Brussel waar de Groen lobby RDS kapot maakt. [maar dit is mijn persoonlijke mening]


  Gr
 2. [verwijderd] 8 oktober 2020 09:17
  quote:

  fred optie schreef op 8 oktober 2020 09:11:


  Ik las gisteren dat Nederlanders niet meer naar Duitsland kunnen...triest zeg. Ik begin er volledig genoeg van te krijgen. Kan hier ook al niks. En dat nu al maanden. Fitness ook nog dicht. Weinig plezier aan te beleven zo.


  Verhaaltje van jou klopt niet, iedere deelstaat in Duitsland heeft zijn eigen regels.
  Ik kan hier gewoon de grens over. andere deelstaten andere regels .
  Trouwens ik krijg straks bezoek uit Duitsland, verblijf is ook korter dan 24 uur.
 3. forum rang 4 an12 8 oktober 2020 09:18
  quote:

  fred optie schreef op 8 oktober 2020 09:11:


  Ik las gisteren dat Nederlanders niet meer naar Duitsland kunnen...triest zeg. Ik begin er volledig genoeg van te krijgen. Kan hier ook al niks. En dat nu al maanden. Fitness ook nog dicht. Weinig plezier aan te beleven zo.

  Klopt, je kan alleen noordrijn-Westfalen nog in als je binnen een dag weer terug gaat. Voor de rest kun je bijna nergens meer heen; bijna alle landen staan op code oranje.
  En het wordt alleen maar erger.
  De beurs vindt dat echter niet erg.
 4. forum rang 8 fred optie 8 oktober 2020 09:24
  quote:

  an12 schreef op 8 oktober 2020 09:18:


  [...]
  Klopt, je kan alleen noordrijn-Westfalen nog in als je binnen een dag weer terug gaat. Voor de rest kun je bijna nergens meer heen; bijna alle landen staan op code oranje.
  En het wordt alleen maar erger.
  De beurs vindt dat echter niet erg.


  Heeft volgens mij allemaal te maken met het ineenstorten van fractional reserve systeem. Stijgingen zijn niet uit weelde. Meer uit ellende.
174 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke 22,775 09:06
+0,025
+0,11%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare