Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Over mooie verhalen en saaie sommen

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
 2. 15 apr BP, Shell en een enorme viezerik 5
 3. 15 apr Het hóógste ASML-koersdoel

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 theo1 1 oktober 2020 14:48
  ja, dat laatste plaatje illustreert precies het probleem van contant geld of fysiek goud of zoiets in je eigen huis bewaren. Het risico dat het gestolen wordt, of je huis afbrandt of iets dergelijks is natuurlijk niet erg groot. Maar als het gebeurt, ben je het gewoon kwijt. Je bent dan volledig afhankelijk van de goedheid van je medemens wil je nog iets terugkrijgen.
 2. forum rang 4 theo1 1 oktober 2020 14:52
  Intussen gaat trouwens wel hét über dividend aandeel bij uitstek van onze vaderlandsche beurs, Shell, steeds verder naar de kloten. Sanering of niet, het helpt helemaal niks. Het vergt toch wel iets van je als wat de meest defensieve belegging van allemaal zou moeten zijn, dat soort dingen gaat doen.
 3. barondehuile 1 oktober 2020 16:20
  quote:

  theo1 schreef op 1 oktober 2020 14:52:


  Intussen gaat trouwens wel hét über dividend aandeel bij uitstek van onze vaderlandsche beurs, Shell, steeds verder naar de kloten. Sanering of niet, het helpt helemaal niks. Het vergt toch wel iets van je als wat de meest defensieve belegging van allemaal zou moeten zijn, dat soort dingen gaat doen.


  Uiteindelijk zal sanering wel helpen. Laat ze maar verkopen en laat de RDS koers maar zakken. Laat de idioten dan maar de Adyens van deze wereld kopen en "geforceerd" laten stijgen. Uiteindelijk gaat het er inderdaad om wat het oplevert en dat zal bij RDS, zoals al decennia, opnieuw een mooie opbrengst zijn, terwijl dit bij Adyen uiteindelijk lager zal zijn dan een ieder nu denk te weten. Veel meer concurrentie voor een technisch laagstand IT programmaatje, dat nu velen aan het kopiëren zijn.
  Wat RDS betreft zit men nu uiteraard in een moeilijk parket met lage energie prijzen en moet het schip de komende jaren ook nog eens bijgestuurd worden, om daarna weer de cash machine te worden. Nu even wat minder dividend? Dat zegt geen MOER, want alles wat te veel uitgekeerd wordt is het bedrijf kwijt. De dividend vermindering zit nog in de company, hoe je het ook went of keert. Na de transformatie zal het aandeel weer sexy worden, waar het nu door de jeugd als oude dame wordt geserveerd.

  In tijd van crisis (en ik heb er veel meegemaakt) stort iedereen zich op zogenaamde groei aandelen, maar dat slaat altijd over op waarde aandelen, want groeiaandelen vallen bijna altijd ten leste op hun mond. Dus gewoon wachten op een overschot aan chips en IT programmaatjes, en IT vermoeidheid, want die komt er aan, terwijl we juist dan allemaal meer energie behoeven. Geeft het gewoon 3 tot 4 jaar............Inmiddels nog steeds een bescheiden dividend. Nu kopen is nog steeds ruim 4% en niets en nooit bij Adyen en ook nauwelijks bij ASML Kijk toch naar de fundamentele zaken, met sentiment (technische analyse) verlies je op de lange termijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare