Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Huizenprijzen Q2 +8,6%

Huizenprijzen Q2 +8,6%

Toe maar, zelfs voor Bloomberg is het nieuws: weer +8,6% erbij. Gaat dat zo door?

Zelf koop ik as we speak mijn garageplek in de inpandige parkeergarage in mijn Amsterdamse woonblok. Voor het geld kan ik ook een Tesla kopen, maar dit vind ik een betere investering. Ik koop zelf rechtstreeks bij de woningbouwvereniging waarvan ik nu nog huur. Een paar andere plekken zijn bij opbod verkocht.

Ergo, nog voor ik formeel eigenaar ben, heb ik geloof ik de eerste double digit prijsstijging al in de tas, gelet op wat daarvoor is betaald. Parkeren is duur in 020... Dat zal, ik ben vooral dolblij dat ik een bleeder afstop en waarde schep, want met al die huurverhogingen begon mijn parkeerplekje erg duur te worden.   

Ik dwaal af. De NVM rrronkt er vandaag een persbericht uit over Q2, vandaar. En weer +8,6% erbij. Of het zo blijft? Een paar blogjes geleden las u al dat ABN Amro stabilisering en volgend jaar een daling van de huizenprijzen verwacht.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 07 aug Keurig Payroll Report 1
 2. 07 aug Adyen +105% op €1500
 3. 07 aug Facebook lacht advertentieboycot uit

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. info_124 9 juli 2020 12:54
  Zolang Nederland geen kans voorbij laat gaan om de Bouw te saboteren , al in 2008-10 zo veel mogelijk bouwvakkers en bouwmaterialen-werkers naar andere branches heeft gedrukt, en nu weer is het de SOx dan wel een andere milieu-verhaal, zal de bouw achterblijven en huizenprijzen stijgen. Bedrijven, die massaal rondom enkele grote steden de ramp nog groter maken, met daar bovenop de woekerwinsten, die de gemeentelijke Bouwbedrijven op grond maken, en werkelijk ALLES voor grondprijzen voor bouwgrond doorspelen aan grote projectontwikkelaars, zullen huizenprijzen niet dalen en de pienteren naar het grote buitenland verkassen.
  Dinxperlo, vrijstaand (land)huis, gebouwd 2000, op 900 m2 grond, met separaat gastenverblijf: voor € 375K niet te verkopen. In Breda kost hetzelfde dik 2 x zo veel.
 2. Yandex 9 juli 2020 13:09
  Nederland houdt de huizenprijzen via een strak regime stevig in handen en voorkomt daarmee dat honderdduizenden huishoudens in paniek, en aan lager wal raken.

  Gemeentes werken daar graag aan mee door sociale huurwoningen te slopen en duurdere panden ervoor in de plaats te bouwen. Verder kent men sociale huurwoningen via handige trucjes alsnog aan scheefhuurders toe wat de huizenmarkt relatief stabiel houdt. Oftewel, het kunstmatig hoog houden van prijzen en deze gestaag zien groeien is van belang voor de economie om zo een negatieve schok, met dito bijkomende problemen, te voorkomen.
 3. euro2000 9 juli 2020 17:44
  rupsje nooit genoeg

  vriend van mijn zoon met aankoopmakelaar bied precies dezelfde hogere prijs en zelfde condities op zelfde pand en je raad wel wie het huis krijgt n.l.degene die meedoet met het handje klap en vriendjes systeem a 2000 euro ex

  het is een corrupt en heel ondoorzichtige proces

  misschien iets voor meneer Omtzigt om zich eens lekker in vast te bijten
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare