Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slot: Zuinige sint

Slot: Zuinige sint

Saved by the bell, AEX nog net +0,1%. Kort, want u zit toch met uw hoofd bij Sinterklaas. Veel plezier, zeker als u nog kleine kinderen hebt die er heilig in geloven.

Het kan ook kort, want de beurzen en markten blijven dicht bij huis. Wel zijn de aardige winsten van vanochtend weer verdwenen. Zagen we vaker deze week... Meest opvallend zijn nog de dollar (daling naar 1,11) en alweer de rentes. Geluiden gaan dat de ECB zich zorgen maakt over de negatieve rentes.

Is dat de reden van de enorme EU spreads? Het gaat namelijk precies gestaffeld volgens de credt ratings (en liquiditeit). 

Net boven of onder nul, de aandelenmarkten blijven dicht bij huis in zowel Europa als VS. Opec zou 500.000 minder vaten olie per dag willen produceren. Brent reageert daar wat enthousiaster op dan WTI. Goud tikt wat aan en wellicht dat her en der kinderen wat bitcoins krijgen voor Sinterklaas

 Of aandelen Fugro en Alfen, wat dat zijn de fuifnummers. Bij Fugro roeren de grootaandeelhouders en shorters zich, Berenberg vindt Alfen te goedkoop en verder ziet u dat overwegend de cyclische aandelen beter doen dan de defensieve. Unilever verkoopt geen snoep meer? Onderaan, op Sinterklaasavond.

Verder zijn er geen advieswijzigingen en is er bitter weinig bedrijfsnieuws. U zag SBMO Offshore, Takeaway en Aedifica al voorbijkomen met nieuws. Glencore moet mee in de zak naar Spanje, formeel omkopingsonderzoek. Veel pakjesplezier. Tot morgen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BIUSEE
0
De ECB maakt zich zorgen over de negatieve rentes, Nou Knot stond erbij en keek ernaar. Maar ja, als je geen invloed kunt uitoefenen, blijft alles bij het oude.
Robin C
0
Misschien moet Arend nog Sinterklaasje gaan spelen vanavond :)
Morgen in België Sinterklaas! dan hopelijk wel een mooie sprong.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 10:30 Liveblog: De bekende namen 3
  2. 08:05 BeursVandaag: Langzaam spanning ... 1
  3. 07:00 Vooruitblik: ASML en de rest 1

Gesponsorde links