Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Tweespalt door handelszorgen

TA: Tweespalt door handelszorgen

Op de aandelenbeurzen drukken de wereldwijde handelsspanningen op de koersen. Deze laatste volle beursweek van het kwartaal is zwak van start gegaan.

De tweedeling die door het handelsconflict optreedt tussen Europa en Wall Street wordt technisch steeds duidelijker zichtbaar. Er is redelijk wat technische schade op de Europese beurzen, terwijl Wall Street er prima bijligt.

De hernieuwde handelszorgen lijken volledig voorbij te gaan aan sommige bedrijven, zoals bijvoorbeeld bij Cisco en Hewlett-Packard die zich technisch zeer sterk blijven ontwikkelen. Op Wall Street genoteerde Chinese bedrijven zoals Alibaba zijn wel getroffen, terwijl Chinese zoekmachine Baidu niet vooruit te branden is. Kortom, de alerte belegger kan er zijn voordeel mee doen.

Aanbod boven Nederlandse beurs

De Nederlandse beurs heeft de dalende toppenlijn nog boven zich. Het patroon met lagere koerstoppen op de AEX geeft aan dat er nog aanbod boven de markt hangt. Voorlopig loopt het technisch plaatje niet over van overtuiging.


Cisco omhoog

Cisco Systems trekt zich, net als veel andere grote Amerikaanse bedrijven, niets van de handelszorgen aan. Cisco wist zelfs een consolidatie achter zich te laten. Met de uitbraak boven de voormalige weerstand rond 46 is de oude uptrend hervat.

Cisco Systems kan nu verder omhoog richting 55 (berekend koersdoel). Enkel een terugval onder steun 40,94 (bodem van 13 juli) zou het beeld doen verzwakken. De 200-dagenlijn (glooiende rode lijn) laat een opwaarts verloop zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer.

De stijgende relatieve sterktelijn (blauwe lijn) geeft aan dat Cisco Systems beter presteert dan de rest van de markt. De relatieve sterktelijn vergelijkt het koersverloop van Cisco Systems met dat van het marktgemiddelde.


Hewlett-Packard kimt opwaarts

Ook Hewlett-Packard ontspringt de handelsperikelen. Hewlett-Packard komt er technisch bezien beter bij te liggen, nu de voormalige weerstand rond 25 is gebroken. Aan de bovenkant is er ruimte richting de top van maart 2000 rond 31,82. De steun ligt op 23,68 (bodem van 24 augustus).

De stijgende 200-dagenlijn van Hewlett-Packard wijst op een positieve technische conditie. De opwaartse B.O.B.-indicator signaleert dat Hewlett-Packard beter presteert dan de rest van de markt.


Alibaba duikt weg

Alibaba Group, een van de grootste Chinese e-commerce bedrijven, heeft in de afgelopen maanden een flinke aderlating ondergaan. Sinds juni is de koers met ruim 25% gedaald. Alibaba Group is daarbij technisch serieus verzwakt. De koersbodems rond 164 zijn gebroken.

Neerwaarts is er ruimte richting 120, de eerste echte bodem ligt pas rond 86,01 (bodem van 23 december 2016). De weerstand ligt op 198,35 (top van 27 juli). Vooralsnog is dit geen aandeel voor de lange termijn.


Baidu gaat zijwaarts

De Chinese zoekmachine Baidu oogt technisch bezien neutraal. Baidu beweegt al sinds medio 2017 zijwaarts, grofweg tussen steun 207,74 (bodem van 9 februari) en weerstand 274 (top van 13 juli).

Dit signaleert een evenwicht tussen kopers en verkopers. Voor de korte termijn is de trading range tussen 207 en weerstand 274 breed genoeg om korte ritjes te maken.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 22 jan TA: Wall Street op ramkoers 127
 2. 20 jan TA: Wall Street's Wittebroodsweken 147
 3. 19 jan TA: ASML gaat als een speer 124

Gerelateerd

Reacties

122 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 25 september 2018 09:43
  quote:

  Disci schreef op 25 september 2018 09:23:


  The usual suspects weer aanwezig hier.
  Waar had opa last van gisteravond? Ruzie met oma? Kanon verkeerd gevallen?
  En dan zo laat nog op het forum. Hoeft er zeker niet vroeg uit om de volgende dag aan het werk te gaan zeker?
  Geintje opa!
  Geintje!


  Tja 90 % van de hondenuitlaters en kattenbezitters hebben een groot vies probleem.

  En over werk gesproken , werk zat voor die luiwammesen hier.
  www.telegraaf.nl/nieuws/2596794/26-48...

  Maar ik ga een weekje met oma km,ters eten met de fiets, dus geen lui gedoe :)
  Ik ben over 1 paar uur pleite, daagg
122 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: AEX, technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 660,53 22 jan
  -3,35
  -0,50%
 2. Baidu 252,750 22 jan
  +0,840
  +0,33%
 3. Cisco Systems 45,200 20 jan
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare