Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Hoofdrol voor banken

TA: Hoofdrol voor banken

Enkele Europese banken konden de koude start van de beurzen op de eerste sessie van 2018 prima weerstaan en wisten de voeten droog te houden. Waarschijnlijk is het de renteontwikkeling die deze sector dit jaar wind in de rug geeft. Technisch laten enkele belangrijke banken, zoals Commerzbank, al geruime tijd een sterke uptrend zien. Daarmee weet deze sector zich aan de malaise van de laatste maanden van 2018 te onttrekken.

Als dit exemplarisch wordt voor de rest van het jaar, dan komt het allemaal goed. Ik sluit niet uit dat er dit jaar voor bankaandelen een hoofdrol weggelegd zal zijn. Alle banken moeten nog wel significante hordes zien te breken. Ook op Twitter (@RoyceTostrams) houd ik de ontwikkelingen goed in de gaten.

AEX

Ik begin met de AEX, die gisteren een valse start maakte. Na een laagste punt van de dag rond 540,34, is de AEX op de eerste beursdag van 2018 toch weer helemaal opgekrabbeld tot een slot van 544,79, wat uiteindelijk nipt in de plus was. Sterk was dat de slotstand ruim vier punten boven het intraday low lag.

Ik zie wel tegenstrijdige bewegingen. Aan de ene kant laat de AEX-index op korte termijn het kopje wat hangen (= lagere top). Aan de andere kant neem ik hogere bodems waar. De strijd is dus nog niet gestreden.


ING

ING verbetert, maar beweegt nog onder weerstand 16,00 (gevormd op 24 juli 2015). De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij)kopen. Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand 16 op basis van de slotkoers opwaarts wordt gebroken. Daarna kan de koers richting 20. Steun voor ING ligt rond 14,98 (gevormd op 1 december 2017).

 

Deutsche Bank

Deutsche Bank test de onderzijde van het gematigd stijgende trendkanaal. Hogere toppen en hogere bodems geven voor Deutsche Bank al een paar maanden aan dat beleggers bereid zijn om op steeds hogere niveaus in te stappen. De trend biedt een koersdoel rond weerstand 17,80 (gevormd op 26 januari 2017). Na een uitbraak kan DB naar 25. Steun ligt rond 15,52 (gevormd op 28 november 2017).

 

Commerzbank

Commerzbank veert op vanaf de onderkant van het stijgende trendkanaal. Kopers weten Commerzbank te vinden, getuige de serie hogere toppen en bodems. Binnen deze opgaande trend ligt de weerstand rond 13,38 (gevormd op 8 april 2015). De volgende horde ligt rond 14,50. Steun bevindt zich rond 12,45 (gevormd op 15 december 2017).


 

Credit Agricole

Credit Agricole veert hard op vanaf de steun 13,77. Credit Agricole (sloot dinsdag 1,25% in de plus) beweegt in horizontale richting tussen steun 13,77 (bodem van 23 november 2017) en weerstand 15,66 (gevormd op 11 november 2009). De ruimte binnen deze zijwaartse fase is ruim genoeg om te traden. De conservatieve belegger heeft hier thans niets te zoeken en wacht tot de zijwaartse bandbreedte aan de bovenzijde wordt verlaten.

 

UBS

Ook UBS kijkt opwaarts. UBS wist de stijgende trend te hervatten nadat de consolidatie van de afgelopen periode aan de bovenzijde is verlaten. UBS signaleerde met de uitbraak boven de voorgaande top rond 17,50 een verbetering. De oude uptrend is weer opgepakt waardoor verdere koersstijging mag worden verwacht. Eerste koersdoel ligt rond weerstand 20,54 (top van 9 september 2015). Steun ligt rond 17,60 (gevormd op 26 oktober 2017).
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
254 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Formule1-Fan
0
wordt het weer zon jaar alleen maar up en groen.
niet om aan te zien, is tocg geen kans voor shorts en puts om eens te winnen
subtropical
0
Gwen88
0
Klopt f1f. Ik begin dit jaar anders en ga op rode dagen zoeken naar bodems.
Niet meer beide kanten op. Te veel stress. Gisteren beviel prima btw.
Waterblok
0
JansenH5
0
quote:

Gwen88 schreef op 3 jan 2018 om 09:12:


Klopt f1f. Ik begin dit jaar anders en ga op rode dagen zoeken naar bodems.
Niet meer beide kanten op. Te veel stress. Gisteren beviel prima btw.ja maar, ja maar, dan lijkt het wel beleggen wat je doet !
Formule1-Fan
0
het is niks, het was niks en het blijft niks.
Fruts naar 30,40 of 50000 alles kan alleen maar groene hulk.
Schuldplafond bereik blijft maar oplopen.

Alles ingecalculeerd deze 2 weken kerst vakantie als iedereen terug komt alles hoger.
[verwijderd]
0
dax open test drive zometeen ram naar beneden :D
Nee hoor weet ook niet eerst maar s ff aankijken..
Claudio Bizarro
1
Alles weer "prima afgesteld" in de Vs met de Indices..

Die Dick Trump wordt ook met de dag gekker..

Ik zie hem binnenkort nog als Al Sheimer door het Witte Huis walsen..

546,50 is nu steun voor Aenix..

ff uit overbought..
goldflame
0
Zo eerste beursdag eindigde toch groen en goud kwam op target 1320 techno
toonde nog even de klauwen ,ook biotech is niet uitgeblust ook bitcoin neer en op alles blijkt nog niet in de juiste plooi te vallen.
Gwen88
0
quote:

JansenH5 schreef op 3 jan 2018 om 09:15:


[...]

ja maar, ja maar, dan lijkt het wel beleggen wat je doet !


Dank u (?).

Ook goede voornemens Jansen?
ren-je-dement
0
quote:

Gwen88 schreef op 3 jan 2018 om 09:40:


[...]
Ook goede voornemens Jansen?


Een nieuwe baan zoeken (en zonder aanbeveling).
Sem_7
0
Eric de Rus
0
Gister 77 cent gekregen voor de AX1 C546. Nu staat ie al op 2 euro. Wachten dan maar.
ren-je-dement
1
Als je wilt winnen op de beurs dien je eerst te verzinnen wat je zou moeten doen om expres geld te verliezen en vervolgens het tegenovergestelde te doen.
JansenH5
0
quote:

Gwen88 schreef op 3 jan 2018 om 09:40:


[...]

Dank u (?).Ja was positief bedoeld hoor, beleggen sla ik hoger aan dan speculeren. Short gaan heeft toch zoiets van "ik weet het beter al die bedrijven gaan slecht en al die mensen daar gaan voor niks naar hun werk".

Overigens heb ik ook altijd puts maar dan als bescherming voor de veel grotere longpositie.

254 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 19 okt TA: Lichten AEX nog niet op groen 166
  2. 18 okt TA: Wall Street nog niet uitgeraasd 290
  3. 17 okt TA: Chippers krijgen lucht 209
Gesponsorde links