Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Heijmans kansrijk in 2018

TA: Heijmans kansrijk in 2018

In de zoektocht naar kansrijke aandelen voor 2018 kwam ik Heijmans tegen. De recente correctie van Heijmans vindt plaats binnen de stijgende trend. Het aandeel wordt voor de defensieve belegger dus interessant.

Zolang de koers boven de voorgaande top rond 9,21 weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Er ligt steun op 8,60 (gevormd op 19 oktober). Weerstand ligt rond 14,47 (top van 21 februari 2014).

De stijgende B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn: blauwe lijn) geeft aan dat Heijmans op lange termijn beter presteert dan de rest van de markt. In IEX Premium zullen we dit aandeel op de voet volgen met concrete aan- en verkoopadviezen. Wellicht wenst u kennis te maken met IEX Premium? 


Sterk momentum AEX

De Nederlandse beurs doet een stapje terug onder weerstand 557,43, het topje van 10 november. Het momentum van de AEX, die de stuwkracht meet, verbetert echter. De momentumlijn (MACD) stijgt en noteert boven de 0-lijn. Een stijgend momentum duidt op positieve krachten.


Geen paniek

De Nederlandse VIX index is weer naar een lage waarde gezakt. De rust onder Nederlandse beleggers houdt aan. Recent is de herstelfase van de VIX index afgebroken.

De Nederlandse paniekbarometer, blijft binnen een zijwaarts koerspatroon bewegen tussen 9,49 en 15,60. Zolang de VIX index binnen dit neutrale koerspatroon blijft heerst er rust op onze beurs.


Call/put ratio

De Nederlandse call/put ratio noteert een neutrale waarde. De Amsterdamse call/put ratio is een zogenaamde contraire indicator. Onder extreme negatieve omstandigheden zakt de call/put ratio naar een zeer lage waarde onder 1. Dan is er blijkbaar te veel pessimisme.

Vaak wordt een dergelijke (oversold-)conditie gevolgd door een tijdelijk herstel. De call/put ratio wordt verondersteld de over-reacties in de markt te signaleren. Door incidentele factoren kan de call/put ratio forse uitschieters laten zien.

Derhalve is het verstandig om ook de richting van de 12-daagse call/put ratio te beoordelen. De rode lijn in de grafiek geeft het 12-daags (exponentieel) gemiddelde van de call/put ratio aan. De rode lijn filtert de wilde bewegingen uit tot een meer vloeiende lijn. Hierdoor gaat de nuance van de actualiteit enigszins verloren, maar wordt de onderliggende trend wel goed blootgelegd.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 23 okt TA: Aarzeling om steunpakket 235
 2. 22 okt TA: Indicatoren koelen af 237
 3. 21 okt TA: Hoofd & schouders bij Philips 213

Gerelateerd

Reacties

495 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
495 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 554,34 23 okt
  +0,14
  +0,03%
 2. Heijmans 7,640 23 okt
  +0,070
  +0,92%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare