Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Geen verrassing van de Fed

TA: Geen verrassing van de Fed

De Nederlandse beurs, die gisteren weer een vlak resultaat op de borden heeft gezet, weet de weerstand 321,62 nog niet te breken. De AEX index maakt per saldo al een aantal dagen pas op de plaats vlak onder de 530 punten.

Om de weerstand te slechten lijkt de beurs wat meer kracht te moeten verzamelen. Ik sluit daarom een beperkte terugval, binnen de herstelbeweging, niet uit. Pas wanneer de weerstand 531,62 wordt gebroken, kunnen we weer verder omhoog kijken.

Het volgende koersdoel ligt dan rond 563,98, de top van juli 2007. Mocht een uitbraak zich voordoen, je weet maar nooit met de FED, dan zal ik er op twitter @RoyceTostrams op terugkomen.


Nederlandse rente neutraal

De Nederlandse 10-jaars kapitaalmarktrente zit al maanden gevangen in een neutrale bandbreedte. De rente breekt op korte termijn wel het patroontje van lagere toppen.

De kapitaalmarktrente lijkt op weg naar de top rond 0,75 procent (gevormd op 10 maart). Om verder te verbeteren, is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk.

Bij een eventuele daling onder steun op 0,44 procent (gevormd op 27 juni) zou het technische beeld van de Nederlandse rente verzwakken.


Amerikaanse rente zijwaarts

Ook de Amerikaanse 30-jaars rente beweegt al geruime tijd zijwaarts. De rente veert wel op vanaf de steun 2,69 procent (gevormd op 26 juni).

Nu de correctieve fase opwaarts wordt gebroken, draait de rente weer opwaarts richting 2,94 procent (gevormd op 11 juli). 


Bund Future beweegt nauwelijks

Ook de Bund Future beweegt in horizontale richting tussen steun 158,73 (bodem van 17 maart) en weerstand 166,40 (top van 24 februari). We wachten op nieuwe technische signalen.

De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid verschaffen omtrent het verdere koersverloop.


Conclusie

Wereldwijd lijken beleggers met spanning naar het rentebesluit van de FED uit te kijken. De Amerikaanse koepel van centrale banken neemt vandaag een beslissing over het monetaire beleid in de komende maanden.

Echter als we de technische plaatjes van de rentes tegen het licht houden, dan valt maar één ding op de rente beweegt overal zijwaarts, al maandenlang. De FED zal ons vandaag dus niet verrassen.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

Fed

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VS

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
489 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Daxwatcher
1
quote:

ren-je-dement schreef op 21 sep 2017 om 07:09:


[...]

Er zijn vast wel wat goede datingsites te vinden op internet, maar een kleine waarschuwing: het zijn allemaal (nagenoeg) failliete, oude mannen met fysieke gebreken.
Je vergeet de mentale gebreken te vermelden...
ONN
0
quote:

Reversal schreef op 21 sep 2017 om 08:13:


Ignore modus ONN

Als je dat nou echt van plan bent (want tot nu toe lukt je dat maar niet), kun je het beter ook niet posten hè ?

En wat deed jij hiervoor ?
Daxwatcher
0
quote:

ONN schreef op 21 sep 2017 om 08:16:


[...]
Dank je voor je openheid. Zouden er meer moeten doen :)
Het zal Henri goed doen dat z'n oproep geholpen heeft om je weer over de streep te trekken. Maar wie zijn dan die ene Z en S ? Henri, jij een idee ?


Zeppe en Szikki?

www.youtube.com/watch?v=F1cbsiLrXxk
olieslimie
0
pomper, u heeft in hoge mate gelijk wat betreft over misplaatst gevoel krijgen echter voortdurend en recentelijk weer dus keer op keer zie ..lees ik alleen maar negatieve, gekrenkte en de ander verwijtende tot uit boosheid IEX verlatende berichten in die tijd waar ik op mijn wijze gebruikmakend van mijn speciale indicatoren toch winst wist en weet te maken en dit keer op keer en recentelijk en het zal zeker voortduren.......das waar ik en ook u er zeker van kan zijn.....als demo handelen met een winstgevende wijze wel mogelijk is waarom dan live niet mogelijk?

ik neem aan dat de verliezers alhier allemaal live traders zijn ...toch nog geen dan wel karig winst???

ik snap wat u bedoel maar u heeft ongelijk wat betreft de handelswijze ongeacht demo of live.....

vind wel jammer en triest dat traders met hun handelswijze met live traden zulke grote som verliezen terwijl er met een praktische handelswijze wel winst te behalen is.....ieder zijn eigen meug arrogant en verlieslijdend en niet toegevend en vooral geen durf hebbend en gevangen zitten in zijn schrikcocoon.....
ONN
0
quote:

Daxwatcher schreef op 21 sep 2017 om 08:24:


Zeppe en Szikki?

Het is zeker stil geworden in 'jullie' TA-draadje ? Gebrek aan belangstelling ?
Daxwatcher
0
Even serieus, een heel aantal posters afgehaakt om redenen die mij soms bekend zijn en soms ook niet. En ik net heb even gekeken: ook de lezersaantallen zijn al hoger geweest, dus dan kan je dat inderdaad wel zo stellen.

Ach, het is geen verplichting om daar te posten. Alles geheel vrijblijvend, dus ik ga niet zeggen dat ik er mn schoenen voor aan het opfretten ben van balorigheid. Iets meer input zou wenselijk zijn, dat spreekt...
ONN
1
quote:

Daxwatcher schreef op 21 sep 2017 om 08:35:


Tis rustig inderdaad.

Maar hey:


www.youtube.com/watch?v=ksciX65G4ZM

Je kan je in ieder geval goed aanpassen. Dat is een mooie eigenschap.
489 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Fed, rente, technische analyse, VS

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 16 aug TA: Rente daalt verder 143
  2. 15 aug TA: Metaalmoeheid 204
  3. 14 aug TA: Technisch herstel, nog geen ... 231

Gesponsorde links