Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Lawaai

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Reuring in deze sector:

 

 

Een paar weken geleden was er ook al oproer bij Nestlé. Toe maar, bij Unilevers grote concurrent neemt de druk nu ook toe om beter te presteren:

 

 

Donderdag heeft Unilever KW2-cijfers, net als ASML, TomTom, Sligro, Accell en Philips Lighting deze week. Ja, eindelijk cijfers. Microsoft is de grote naam en de ECB neemt een rentebesluit. U leest er alles over in mijn vooruitblik van gisteren. Daar deed ik ook dit grafiekje bij. U ziet dat er iets moet gebeuren bij Unilever? 

 

 

Eerst vandaag, de futures openen aardig op een meevallend Chinees BBP KW2-cijfer: +6,9% in plaats van de verwachte +6,8%. Blijft een vreemd ding dit cijfer. China meldt altijd als eerste land ter wereld haar BBP en herziet het nooit. Het is aan u of u het wel of niet gelooft.  

 

 

Gezellig

Het nieuws: SBM Offshore heeft een dikke, eenmalige meevaller en we wachten al dan niet op nieuws van Unilever. Zou wel een kleine overname zijn als het zo is, niet the big one. De analisten hebben de hele zondag Wimbledon en Tour de France zitten kijken, want er is nog geen advies. 

  • Unilever is van plan een overnamebod te doen op de levensmiddelentak van het Britse Reckitt Benckiser (RB). Dat meldden ingewijden aan de krant Sunday Times. Met de overname zou een bedrag zijn gemoeid van omgerekend ruim 2,5 miljard euro.
  • SBM Offshore heeft een schikking getroffen met verzekeraars in het hoofdpijndossier Yme. De maritiem dienstverlener ontvangt een bedrag van 247 miljoen dollar, waarmee de uitstaande vorderingen tegen een meerderheid van de verzekeraars zijn afgewikkeld.
  • Topman Ton Anbeek van Beter Bed vertrekt per 1 november bij de beddenfabrikant om leiding te gaan geven aan fietsenproducent Accell Group.
  • Het belang van Air France-KLM in Kenya Airways zal als gevolg van een financieel reddingsplan voor het Keniaanse luchtvaartbedrijf verminderen van 27,73 tot 13,7%.
  • De economie van China is in het tweede kwartaal met 6,9% (6,8% verwacht) gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee lag het groeitempo van de tweede economie van de wereld op een vergelijkbaar niveau als in de eerste drie maanden van dit jaar.

De agenda kent een paar mooie puntjes: hoeveel vermogen beheert BlackRock (was eind KW1 5,4 biljoen dollar), Netflix zorgt ook altijd voor kleur en dan zijn er nog Europese inflatie en New York Fed Index:

  • 00:00 Beurs van Tokio dicht
  • 04:00 China BBP KW2
  • 11:00 EU inflatie CPI jun 1,3%
  • 14:00 BlackRock KW2-cijfers
  • 14:30 VS New York Empire State Manufacturing Index jul 15,00
  • 22:00 Netflix KW2-cijfers

 

En dan nog even dit

Wie het nog even na wil lezen:

 

 

Zou het?

 

 

Goh:

 

 

Rentebesluit deze week:

 

 

Verhip: 

 

Tot slot:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven). 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links