Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Bedankt!

TA: Bedankt!

Dit is de laatste column hier op IEX van Bas Heijink. Met pijn in ons hart nemen we na tien jaar trouwe dienst vandaag afscheid van hem. Wij zullen hem missen.

Het ga je goed, Bas!
IEX-redactie


Aan alles komt een eind, zo ook aan mijn dagelijkse analyses op IEX.nl. Ik blijf gewoon werkzaam als technisch analist bij het ING Investment Office maar na precies tien jaar als columnist op IEX.nl is het tijd om de liniaal en het potlood door te geven aan een ander. Ik wens hem enorm veel succes.

Ik heb deze tien jaar met heel veel plezier en inzet mijn onbetaalde columns geschreven en hier gepubliceerd. Dagelijks in de ochtend rond 5:30 de data downloaden en analyseren, de column schrijven en zorgen dat die het liefst voor 8:00 uur bij de IEX-redactie in de mailbox zit.

Mijn columns bleken ook gretig gelezen te worden op deze site. Om even wat cijfers te geven. In tien jaar tijd heb ik ruim 2000 columns geschreven. Na enig zoekwerk vanuit IEX kwamen deze columns uit op een totaal van bijna 45 miljoen views.

En dan de reacties, ongekend. In totaal ruim 575.000 reacties onder al mijn columns. Mede door u heb ik ook twee Gouden Stieren in ontvangst mogen nemen. In 2014 de publieksprijs als Beste Beleggingsexpert van Nederland en vorig jaar de publieksprijs Beste Technisch Analist van Nederland.

Emotioneel afscheid

Mijn dank voor uw interesse in mijn columns, uw reacties en uw stem op mij is zeer groot. Met de nodige emotie moet ik dan ook afscheid van uw nemen op dit prachtige beleggersplatform. Maar u hoeft mij zeker niet te missen. Mijn dagelijkse analyses blijven op dit moment te volgen op:

In de nabije toekomst worden mijn analyses ook via andere kanalen toegankelijk.

Mijn eerste column TA: S&P 500 staat op knappen werd op 18 juni 2007 geplaatst. Destijds werkte ik nog op de Tradingdesk van de ING waarna ik in 2008 ben overgestapt naar het ING Investment Office om daar fulltime bezig te zijn met technische analyse.

Bull- en bearmarkt

Mijn eerste column (destijds nog als duo met Ruurd Haan) ging over de correctiemogelijkheid in de S&P 500. Het bleef echter niet bij een forse correctie, maar het was het startpunt van een enorme tweejarige bearmarkt die de S&P 500 vanaf de all-time high bij 1575 terugbracht naar de bekende number of the beast de 666 punten in maart 2009.

Het prachtige startpunt van een nieuwe bullmarkt, die nog steeds intact is en waarvan ik verwacht dat die in het komende jaar tot mogelijk nog enkele jaren door zal zetten. Tijdens de tien jaar op IEX.nl heb ik dus een zeer forse twee jarige bearmarkt mogen meemaken en de huidige al acht jaar durende bullmarkt.

Ik zal u als lezer, maar zeker ook als reageerder enorm gaan missen. Prachtige proza werden er geschreven, onderlinge kennis en trades werden er uitgewisseld en door enkelen soms onnavolgbare hersenspinsels geschreven, tot hele gedegen analyses.

Geweldig was het ook om via eindejaars-prijsvragen een aantal van u te mogen ontmoeten bij lunches hier in Amsterdam of uw jaarverwachtingen op basis van TA te mogen publiceren op mijn plek op deze site. Maar aan alles komt een eind, zo ook bij IEX.nl.

Nu snel door de steun!

Ik blijf dus publiceren en u kunt mij op andere sites blijven volgen. Als afsluiting nog een grafiek van de AEX. Het topvormingsproces is nog steeds intact en ik acht de kans binnenkort op een vervolg onder de zware en belangrijke steunzone van 519 tot 520 groot.

Bedankt voor tien prachtige jaren.
Bas

Daggrafiek AEX
Daggrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
opa
0
quote:

ttroo schreef op 16 jun 2017 om 07:42:


De Indiaase Nifty Fifty (schitterende naam) die kraakt ook, maar breekt niet. Vandaag laten ze een licht herstel zien.


De nifty en de sensex hebben inderdaad een prachtige stijging laten zien
De stijging dit jaar heeft veel te maken met de demonisatie van de 1000 en 500
Inr, er is veel oud geld [zwart ] in een hele korte tijd op de markt gekomen.
Het rare is dat de koers van Intereffekt India warrants ver achter blijft, maar de heren van Intereffekt zullen er wel bij varen [ zakkenvullers ]

mollowitz
0
quote:

opa schreef op 16 jun 2017 om 08:36:


[...]

De nifty en de sensex hebben inderdaad een prachtige stijging laten zien
De stijging dit jaar heeft veel te maken met de demonisatie van de 1000 en 500
Inr, er is veel oud geld [zwart ] in een hele korte tijd op de markt gekomen.
Het rare is dat de koers van Intereffekt India warrants ver achter blijft, maar de heren van Intereffekt zullen er wel bij varen [ zakkenvullers ]Zowaar eens een hele mooie bijdrage Opa ! Goedzo. Lekker gefietst zeker, is goed voor een mensch en zijn prostaat..
Henri-Trader-Zonder-Trades
0
quote:

mollowitz schreef op 16 jun 2017 om 08:44:


[...]
Zowaar eens een hele mooie bijdrage Opa ! Goedzo. Lekker gefietst zeker, is goed voor een mensch en zijn prostaat..


Mollo! Dat kan toch niet. Door jou gaan nu de laatste posts van dit draadje voor eeuwig over Opa's prostaat! Zal onze vrolijke Limburgse fietser annex Kanon-fan blij mee zijn... :-))
opa
0
quote:

ONN schreef op 16 jun 2017 om 08:50:


India hè ? :)


? bedoel je Inr Onno , India rupee, Heb nog wat oud geld liggen hier, was maar 3 maanden tijd om het te wisselen bij de reserve bank of India . rotzakken daar.

CMT Prof
0
Beste Bas,
jouw professionaliteit, objectieve analyses en jouw gedegen kennis van technische analyse hebben mij jaren geleden ertoe gebracht CMT te gaan studeren. Analyses op basis van TA zijn uitermate interessant en geven steeds nieuwe inzichten in de financiële markten. Succes met jouw analyses bij het IIO, succes bij het afronden van CMT (als je dat al niet gedaan hebt) en wie weet komen wij elkaar nog eens tegen op het professionele TA toneel.
Polderboss
0
Jammer dat je stopt, Bas.
Maar in ieder geval bedankt voor je dagelijkse TA visie.
Ik hoop dat je toch nog incidenteel nog een TA column gaat maken.
Eens per maand of zo.
Succes verder.
Bowski
0
quote:

CMT Prof schreef op 16 jun 2017 om 09:49:


Beste Bas,
jouw professionaliteit, objectieve analyses en jouw gedegen kennis van technische analyse hebben mij jaren geleden ertoe gebracht CMT te gaan studeren. Analyses op basis van TA zijn uitermate interessant en geven steeds nieuwe inzichten in de financiële markten. Succes met jouw analyses bij het IIO, succes bij het afronden van CMT (als je dat al niet gedaan hebt) en wie weet komen wij elkaar nog eens tegen op het professionele TA toneel.


Dat dikke vette, dat CMT, wat is dat toch voor vak?
'kHeb hier iets gevonden dat het met zangkunst te maken heeft: www.hannahybelessmit.nl/hannah.html

Ben jij soms zangprofessor?
[verwijderd]
0
411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Bas Heijink

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Anal...

Meer over Bas Heijink

Recente columns van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gesponsorde links