Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto & De Gekste

Gemalto & De Gekste

 

Gemalto interesseert u niet? Dit is echt wel nieuws - ook al is het formeel (nog) een gerucht - maar niet één reactie of wat dan ook. Minister Henk Kamp, parlement, old boys network en media zie ik ook nog niet uit hun panty knappen dat er misschien weer zo'n o.e.r.-Hollands aandeel mogelijk naar buitenlanders gaat :-) 

 

 

Inmiddels moet ik de grafiek eigenlijk vernieuwen, want de omzet spuit door het dak. Het blauwe beursbordje Buy the rumour en dan straks - of dat nou daadwerkelijk bod is, of dat we er nooit meer iets van horen - sell the fact,  wordt weer volop gespeeld lijkt het wel. Het is denk ik een beetje dit idee.

Populair spelletje onder handelaren: zodra er een overnamegerucht is in de markt, niet nadenken en meteen kopen. Meestal loopt de koers dan wel een paar procent op en koersdoel en stoploss doen verder het werk wel.  

 

 

70 euro?

Zoals het een gerucht betaamt, is het allemaal lekker vaag. Dit is het volledige bericht van vandaag (uit die tweet van mij) en het bedrijf zelf heeft nog niet gereageerd:

It is rumoured that Dutch headquartered digital security group Gemalto is working with an investment bank after receiving takeover interest from various bidders. The market cap of Gemalto is currently €4.7bn, with bids valuing the company at around €69 versus €52 now.

Het andere bericht van alweer 19 mei waar Jauke mee op de proppen komt is veel uitgebreider, maar niet minder... nou, mysterieus dus:

 In April, a Betaville Intelligence RARE Alert reported a mystery buyer was said to be circling the digitial security company after approaching Gemalto with a non-binding takeover proposal conditional upon due diligence. However, since then Gemalto unveiled another profit warning, sending the company's shares significantly lower.

Sources claiming to be familiar with the situation said that the mystery buyer came back to Gemalto after the most recent profit warning proposing a takeover deal that would value the company at around EURO 70 a share. One source following the situation claimed a deal may be "imminent".

Inderdaad, Gemalto is dit jaar inderdaad een beetje aangeschoten wild, na twee (!) compleet out of the blue winstwaarschuwingen. U ziet hierboven 70 euro staan en als dat inderdaad zo is, zou dat een mooie 35%-premie ten opzichte van de slotkoers van gisteren zijn van 52 euro en een stuiver.

 

 

Opportunity?

Wie de gulden sigarendoos-overnameregel van 20% ten opzichte van de laatste slotkoers neem, komt op 62,50 euro uit. Inpakken, strik er om heen en wegwezen denk ik bij een bod van 70 euro per aandeel voor Gemalto, maar het is slechts een gerucht. En van uzelf rijk rekenen bent u nog nooit rijker geworden. 

Ten opzichte van de huidige bedrijfscijfers is die 70 euro idioot veel. Gelet op de dolenthousiaste analistenschattingen voor de komende jaren zou dat niet eens zo gek zijn. Zit 'm daar de truc van dit gerucht? Beleggers zijn even klaar met Gemalto na die twee winstwaarschuwingen. Zo niet de mystery buyer?

 

 

Blijkbaar ziet die op de huidige koersen een mooie opportunity. Jeetje, waar gaat dit eigenlijk over?! Gerucht, mystery buyer, opportunity: het wordt er allemaal niet feitelijker op. En daar zit 'm precies de fantasie. Want Gemalto is groot in vooral financiële beveiligingsdingen en die markt groeit wel.

Dat is ook het lastige aan dit aandeel: met al dat gehack en digitale flessentrekkerij in deze grote boze wereld heeft Gemalto in principe een gouden toekomst. En dan draait het bedrijf (dit jaar) toch niet goed, hoe kan dat nou? Voor het antwoord verwijs ik u maar door naar Russische hackers :-)    


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. TradeMaarRaak 14 juni 2017 21:38
    Misschien is 70 euro wat veel ALS er al een overname zou komen, maar de cijfers van dit jaar zouden die van vcrig jaar ongeveer gaan evenaren en vorig jaar is de koers ook wel enkele keren een tijdje boven de 60 euro geweest tot zelfs iets over de 65 euro. En met koersen van iets boven de 60 euro is een overnamebod van 69 of 70 euro ineens veel aannemelijker.

    Het afstraffen van de koers van Gemalto op de eerdere winstwaarschuwingen was ook wel overdreven, immers vorig jaar evenaren is nog steeds niet verkeerd. De overdreven koersdaling was dan ook meer een signaal naar het management dan dat het gebaseerd was op de verwachte cijfers.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links