Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Adembenemend

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Het percentage is heel anders, maar de rally is adembenemend. Op 9 maart blaast de bullmarket acht kaarsjes uit en laat u niet gek maken. Ook tijdens de vreselijke eerste maanden van 2009 -  de AEX dipte op 194,99 - regende het krachvoorspellingen. De koersdoelen gingen zelfs naar 25. Ja, vijfentwintig.

Niettemin kan minimaal een correctie of dip niet eeuwig uitblijven, tenzij u denkt dat this time it's different. The four most expensive words in history, zoals bedenker Sir John Templeton er ooit voor zette. Zelf heb ik cash om op de (10%) dip bij te kopen en ik moet gewoon geduld hebben.

 

 

 

OK, cijfers nu: Kas Bank beleefde een rot H1 20126, maar een top H2 2015:

  • Kas Bank realiseerde vorig jaar een nettowinst van 14,9 miljoen euro, wat 3 procent minder was dan in 2015. Het operationeel resultaat ging met ruim een kwart naar beneden tot 8,2 miljoen euro. De baten namen met 8 procent af tot 106 miljoen euro, onder meer door dalende renteresultaten. Het beheerd vermogen bedroeg in 2016 in totaal 504 miljard euro.

Nico is al aan het buikschuiven:

 

Geen kwartaalcijfers verder nog bij ons, want ASMI komt pas vannacht door. ASM Pacific, weet u wel. Intussen draaien de futures weer en... Dat is eigenlijk wel een beetje het gekke aan deze bullmarket. Al tijdenlang zit er 's ochtends amper beweging in. Nu weer, op de Nikkei 225 na stilstand.  

 

 

Slapjes

Is er nog een beetje nieuws dan? Mwah. Let wel op Galapagos met die koers op een all time high:

  • Topman Onno van de Stolpe van Galapagos heeft eind februari voor bijna 9,9 miljoen euro aan eigen aandelen verkocht. Dat blijkt uit meldingen bij de Belgische toezichthouder FSMA. Van de Stolpe verkocht 150.000 stukken voor gemiddeld 65,87 euro per stuk.

Let op Heineken, want deze Belgische gigant heeft cijfers:

  • AB InBev verkocht afgelopen jaar in totaal 2% minder bier dan in 2015. Mede dankzij een focus op premium-merken liep de omzet wel met ruim 2%op, naar 45,5 miljard dollar. Die toename werd echter geremd door de krimp in Brazilië. De nettowinst halveerde bijna, tot 4,9 miljard dollar.

Uw schuine oog kijkt naar Randstad:

  • Adecco boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar met 5,9 miljard euro 6% meer omzet dan een jaar eerder. In de eerste twee maanden van dit jaar werd die lijn doorgetrokken met een plus van 4 à 5%.

Eerlijk gezegd vind ik dit ook adembenemend. De boel zou ook tien keer overtekend zijn. De tent gaat om 15:30 los op Wall Street en eens kijken hoe lang het duurt voor de eerste koers op het bord staat. Alibaba heeft het record met een uur of vier uit mijn hoofd. 

  • Snap krijgt waarschijnlijk een hoger prijskaartje mee bij zijn beursgang in New York op donderdag. Amerikaanse media meldden dat de prijs van het aandeel 17 dollar is waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op bijna 24 miljard dollar. 

Haha, ik zou er niet eens raar van opkijken :-)

 

 

Adviesjes zijn er nog niet en de agenda is ook dunnetjes. Er zit niets bij waar u nu al uw jasje van uit moet doen, maar kijk met dat anders schuine oog wel naar de Europese inflatie:

  • 08:00 Jaarcijfers Kas Bank
  • 08:00 Jaarcijfers ABInbev
  • 08:00 Jaarcijfers Adecco
  • 11:00 EU CPI 2%
  • 11:00 EU werkloosheid 11,0%
  • 14:30 VS Jobless Claims
  • 23:59 Kwartaalcijfers ASM International

Excuses dat u gisteren IEXBeursVandaag moest missen,. Ik had mijn jaarlijkse verslaapbeurt.

 

En dan nog even dit

Mooie data:

 

 

Hoeveel bankiers die strafbare feiten hebben gepleegd zijn er veroordeeld...?

 

 

Wow:

 

 

Katie is dé humorist van de markten:

 

 

Dat kunnen we van Holger dan weer niet zeggen, maar zinnige data heeft hij des te meer:

 

 

Huawei kan er ook wat van :-)

 

 

Nog zo'n waanzinnig bedrijf, maar dan uit het andere China:

 

 

Van gisteren, maar het is zo'n lekker lijstje:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven). /p>

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links