Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Factors: een nieuwe generatie hefboomproducten

Advertorial

In de zoektocht naar de juiste instrumenten om uw portefeuille actief te beheren, zijn er verschillende interessante hefboomproducten. Commerzbank Beursproducten biedt een nieuw hefboomproduct aan, dat niet beëindigd kan worden: niet door een afloopdatum en ook niet door het raken van een stop loss-niveau.

De Factors van Commerzbank. Deze nieuwe generatie hefboomproducten laat toe het dynamisch gedeelte van uw beleggingsportefeuille efficiënt én kostvriendelijk te beheren. Dit nieuwe hefboomproduct heeft een aantal revolutionaire eigenschappen die het aanbod van beursproducten in Europa fors heeft opgeschud.

Met de Factors van Commerzbank kunt u versneld anticiperen op een koersstijging of -daling van een onderliggende waarde. Factors zijn constant leverage certificates, zoals ze in Europa genoemd worden, omdat ze een vaste hefboom hebben.

Niet vroegtijdig beëindigd

Elke dag opnieuw starten deze producten met de initiële hefboom van het product. Dit zorgt ervoor dat u slechts enkele Factors nodig heeft om uw portefeuille actief te beheren.

Elke Factor heeft een uniek aanpassingsmechanisme dat ervoor zorgt dat u nooit meer dan uw initiële investering kunt verliezen en dat het product niet vroegtijdig beëindigd wordt.

Dit mechanisme treedt in werking wanneer de onderliggende waarde gedurende de handelsdag een zeer sterke, ongunstige koersbeweging maakt.

Resetten

Vervolgens wordt de Factor gereset, en gaat het product verder alsof het een nieuwe handelsdag is. U kunt het product blijven verhandelen. De Factors van Commerzbank hebben een competitieve kostenstructuur.

Er zijn twee soorten kosten: de beheervergoeding van 0,2%-0,4% per jaar en de indekkingskosten, gebaseerd op een gap risk van 0.6% eper jaar.

Wat is hier bijzonder aan? Deze kosten worden berekend over de waarde van de Factor en niet over een financieringsniveau. De spread, het verschil tussen die bied- en laat koers, die u betaalt bij het handelen in Factors is zeer competitief.

Hoe meer liquide de onderliggende waarde, hoe kleiner deze spread. Commerzbank zorgt voor de liquiditeit van de Factors, zodat u deze producten vlot kunt verhandelen, net zoals de andere 160.000 beursproducten die Commerzbank elke handelsdag noteert in Europa.

Gereguleerde markt

De Factors zijn elke beursdag verhandelbaar tussen 8 uur en 18:30 uur. Factors zijn verhandelbaar op een gereguleerde markt, namelijk bij Euronext Amsterdam en in Brussel. Zo kunt u deze producten ook verhandelen met andere partijen dan Commerzbank.

Met de unieke ISIN-code kunt u elke Factor in de zoekmachine van uw bank of broker terugvinden.

Factors zijn bedoeld voor actieve en ervaren beleggers die op korte termijn willen anticiperen op koersbewegingen van een onderliggende waarde. Deze beursproducten staan onder toezicht van de Bafin (Duitse toezichthouder) en Euronext.

Overzicht Factors op de AEX Future

 Onderliggende waarde Strategie   Hefboom ISIN-code 
 AEX Future  Long  3 DE000CZ32CJ8
 AEX Future  Long  5 DE000CZ32CL4
 AEX Future  Long  10 DE000CZ7E4B6 
 AEX Future  Long  15 DE000CZ7E4D2
 AEX Future  Short  -3

DE000CZ32CK6

 AEX Future   Short  -5 DE000CZ32CM2
 AEX Future   Short  -10 DE000CZ7E4C4 
 AEX Future   Short  -15 DE000CZ7E4E0
       

Meer weten over Factors van Commerzbank? Ga naar de Commerzbank Academy


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 03 jun Hardlopers nemen weer koppositie in
  2. 02 jun Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld 10
  3. 01 jun Twee derde belegt in crypto

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links