Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spanning en sensatie TMG

Spanning en sensatie TMG

Eind 2012 tikte De Telegraaf (TMG) de laagste koers sinds mensenheugenis aan op 6,54 euro. Daarna ging het hard omhoog naar 14,86 euro in oktober vorig jaar en nu komt op 6,57 die bodem weer angstvallig dichtbij. En dat valt de handelende goegemeente op het Damrak ook op, want het volume is relatief hoog.

Dit zou inderdaad technisch op bodemvorming kunnen duiden. Tien dagen geleden schreef ik nog over dit fonds (op toen nog rond 7,10 euro), waarbij het opviel dat er juist bijna geen omzet was. Intussen staat er dit jaar voor TMG een treurige -27,6% op het bord en daarmee is dit het slechte aandeel uit de AEX, AMX en AScX.

 


(fullscreen)

 

Vraagt u mij niet hoe het verder gaat. Inderdaad zou het aandeel kunnen bodemen, of er juist als een heet mes door zachte boter doorheen kukelen. Van typisch WK-aandeel, via er komt vast een beurs-exit tot aan speculaties over grote blokken in het boek: op het forum gonst het ook van de typsiche geruchten bij zulke bewegingen.

Fundamenteel hebt u niet zoveel bij dit aandeel te zoeken zolang het er zo heftig aan toe gaat, En of u moet het blind durven kopen of verkopen. Er zijn geloof ik maar twee huizen die het aandeel volgen: KBC Securities heeft het op houden staan en SNS Securities op kopen. Van de laatste pik ik deze data:

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links