Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Peiling: beleggers lopen niet warm voor Arm

Peiling: beleggers lopen niet warm voor Arm
Beeld: © iStock

Voor de komende maand zijn ASML en NN Group de onbetwiste favorieten onder particuliere beleggers. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van het Nationaal Beleggerssentiment, uitgevoerd door beleggingsplatform IEX. Ook Shell en ING genieten interesse en blijven een sterke positie innemen op de voorkeurslijst van de ruim 1.500 respondenten.

Aegon staat eveneens hoog op het lijstje van meest geliefde aandelen. DSM Firmenich, Heineken en ArcelorMittal worden daarentegen voor september gezien als minder aantrekkelijke investeringsopties.

Beursgang chipontwerper Arm

Ook stelden we de 1.515 deelnemers de vraag of er perspectief zit in de beursgang van chipontwerper Arm. De verwachte beursgang - die mogelijk de grootste van het jaar zal zijn in een bruisende sector - lijkt beleggers echter niet te overtuigen. 

Uit de peiling van het Nationaal Beleggerssentiment blijkt dat een overweldigende meerderheid van 90,4% niet van plan is te investeren in het bedrijf, terwijl slechts 9,6% positief staat tegenover investeringen in Arm.

De peiling van het Nationaal Beleggerssentiment wordt iedere maand door IEX verricht onder een groot aantal Nederlandse beleggers. Deze maand deden 1.515 beleggers mee aan het onderzoek.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 10:30 Spotify en Signify snijden in de kosten
  2. 04 dec Deutsche Bank: financiële markten leven op na stagnatie
  3. 28 nov Beurslegende Charlie Munger (99) overleden

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links