Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street nog niet volledig uit de problemen

Wall Street nog niet volledig uit de problemen
Beeld: ANP

Op Wall Street heeft de verkoopdruk afgelopen weken wat krasjes opgeleverd. De schade is echter te overzien.

De Federal Reserve heeft deze week de sleutel in handen. In een marathonsessie heeft de Amerikaanse centrale bank besloten de rente met een kwartje te verhogen. Wall Street reageerde vooralsnog verdeeld. In een eerste reactie stegen de koersen, maar uiteindelijk sloot de Amerikaanse beurs fors lager.

Op de achtergrond blijft de onrustige bankensector het nerveuze sentiment overheersen.

Technische schade nog niet volledig weggewerkt

Wall Street is nog niet volledig uit de problemen. De Dow heeft de afgelopen vier weken per saldo zo’n 5% verloren en de S&P500 liet na de recente turbulentie bijna 6% liggen, terwijl de Nasdaq Composite een kleine 4% zag verdampen.

Op korte termijn is er wat technische schade op Wall Street. Opvallend is dat technologie er nog redelijk bijligt. De beste papieren zijn echter voor de chipsector: die  staat op het punt om uit te breken.  

Vandaag bekijk ik het kortetermijnverloop van de belangrijkste Amerikaanse aandelenindices. 

Dow Jones zoekt naar grond onder de voeten

De Dow Jones-index blijft al zo´n 6 maanden onder de horde 34.278,20 punten hangen. Op de korte termijn geeft het patroon met lagere topjes nog enige verkoopdruk aan.

De steun ligt rond 28.638,48 punten (bodem van 13 oktober 2022).  Het technische profiel van de Dow Jones oogt nerveus.

dow jones index koers

Cliffhanger voor S&P 500

De S&P 500-index zoekt de onderkant van de stijgende trend van eind december weer op in een zogenaamd cliffhanger-scenario. Het patroon met lagere topjes geeft lichte technische zwakte aan. Er ligt steun op 3.765,19 punten (bodem van 22 december 2022).

Weerstand voor de  S&P 500-index ligt op 4.216,57 punten (top van 26 augustus 2022).

Het technische plaatje van de S&P 500-index oogt matig.

s&p 500 index koers

Nasdaq Composite neigt weer opwaarts

De Nasdaq herstelt richting de weerstand  op 12.071,29 punten (top van 15 februari) nu een serie met lagere toppen is afgebroken. Technisch komt de index er wat beter bij te liggen.

Het technische beeld op de Nasdaq oogt redelijk. Voor een nieuwe technische verbetering is een doorbraak boven weerstand 12.071,29 punten noodzakelijk.

nasdaq index koers

SOX-index ligt er het beste bij

De SOX-index heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van voorgaande toppen rond 2.848,67 punten (bodem van 15 november 2022). Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, kijken we opwaarts.

Het technische plaatje van de chipindex oogt goed. Thans staat de SOX op het punt om uit te breken; na een doorbraak boven horde 3.168,70 (top van 2 februari) wordt 3.633,14 punten het volgende opwaartse koersdoel.

Aandelenindex SOX chips koers

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden. 

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 29 mei Europa gaat de confrontatie aan 77
 2. 26 mei Tech redt Wall Street 196
 3. 25 mei Op de Japanse beurs gloort een nieuwe rally 145

Gerelateerd

Reacties

119 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 handyman6 23 maart 2023 09:28
  Powell: er is struktureel niks verkeerd bij de bankensektor.
  Ja ,SVBank werd slecht geleid en ja CS deed meer dan 20 jaar slechte zaken,DBank eveneens en nog zowat kleinere banken,maar we gaan het onderzoeken.....
  Aan onze toezichthouders kan het dus niet liggen ,want die doen hun werk wel goed.
  Ehhhh......?
 2. forum rang 4 Jopieklaploper 23 maart 2023 10:01
  De beurzen maken zich op voor een ongekende sprong omhoog, alle seinen staan op groen het financiele en economische plaatje heeft er wereldwijd nog nooit zo goed bijgestaan in de geschiedenis.

  Dit alles dankzij het beleid van centrale banken zoals FED (Powell en team) ECB (lagarde en team) grote klasse en ongekend goed stuurmanschap. Ook dankzij het beleid van overheden (USA team Biden en Harris GROTE BEWONDERING ENG ROTE KLASSE!!!, en in eigen land Rutte en Kaag grote klasse!!.

  Het gaat gewoon goed en dat mogen we vieren, de economie draait als een tierelier en het geld klotst tegen de plinten. We leven in de beste en mooiste tijd ooit en dat gaan we samen vieren!!!
 3. Bubbletrader 23 maart 2023 10:01
  Tostrams:

  De Dow Jones-index blijft al zo´n 6 maanden onder de horde 34.278,20 punten hangen. Op de korte termijn geeft het patroon met lagere topjes nog enige verkoopdruk aan.

  De steun ligt rond 28.638,48 punten (bodem van 13 oktober 2022).

  Tsjonge jonge daar heb je technisch wat aan, een range van 5600 punten
119 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links