Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn voorzichtige Slimste Belegger-strategie pakt goed uit

Mijn voorzichtige Slimste Belegger-strategie pakt goed uit

Speelweek twee van de Slimste Belegger-competitie is ten einde gekomen. Net als vorige week speel ik wellicht wat voorzichtig, maar die strategie legt me vooralsnog geen windeieren.

Omdat ik elke week een update zoals deze schrijf, kan ik het me niet veroorloven buitenproportionele risico’s te nemen (zoals sommige van mijn collega’s dat doen). Ik moet het enigszins kunnen verantwoorden.

+9% op mijn Turbo Short op de euro-dollarkoers

Dat neemt niet weg dat ik af en toe speculeer. Zo kocht ik woensdag een kwartier voor het Amerikaanse inflatiecijfer een Turbo Short op de euro-dollarkoers. Een half uurtje later stond er zo’n +9% achter die Turbo en heb ik hem weer de deur uit gedaan. Een slimme zet, aangezien de euro later die middag stevig aantrok.

Eerder deze week verdiende ik ook nog zo’n 2,5% op mijn Turbo Short op het Belgische vastgoedfonds WDP en pakte ik een procentje op mijn Turbo Short op de Duitse DAX. Zoals gezegd kijk ik ook grotendeels de kat uit de boom. Ik ben voorzichtig en wil vooral niet te veel risico nemen. Ik heb het dan ook bij die drie trades gelaten deze week.

Toch zijn het niet alleen die drie winstgevende transacties die mijn rendement hebben doen stijgen tot +14,3%. Het goed beantwoorden van alle vijf quizvragen droeg daar uiteraard ook aan bij. Een prima rendement al zeg ik het zelf, want ik sta (zonder heel erg uit de hoogte te willen doen) boven alle vijf coaches.

Meedoen kan nog steeds! Meld u hier gratis aan.

Coen Grutters is redacteur van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. 26 jan Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. 24 jan Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. 19 jan Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links