Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Gewoon een rotdag

Slotcall: Gewoon een rotdag

Wat een rotdag. RIP Peter R. de Vries, in het ondergelopen Limburg, België en Duitsland is de ellende niet te overzien en Limburger Wout Poels verliest na veel strijd toch nog de Bollentrui in de Tour.

En het Damrak? Rood, maar dat is op zich niet zo heel raar na al dat gestijg en all time highs. Het venijn zit hem vooral in de fondsen met cijfers en nieuws vandaag, die krijgen echt een pak slaag: JustEatTakeway, Galapagos en TomTom. verder zijn er veel dikke dalers, maar daar ontbreekt ieder verhaal.   

Zo meteen meer, eerst marktbreed. Verschillende Europese indices krijgen een flinke tik, maar in Amerika is niet veel te zien. Crypto ligt slecht en de volatiliteit loopt flink op. Verder zijn er weinig uitschieters.

De rentes dan. Het is vandaag touwtrekken tussen de Fed-voorzitter die blijft bij zijn inflatiescenario. Een ondergeschikte van hem begint echter wel over tapering (afbouwen steun), net als een hoge BoE functionaris. Dat leverde een draai op, want vanmiddag winnen de rentes drie basispunten terug.

Damrak

Geen cijfers vandaag, maar well een persbericht gisteravond. Weer een programma van Galapagos dat niet oplevert wat er van werd verwacht. Capitulatie? In ieder geval staat de koers op het laagste niveau sinds alle ellende begon. Er is €70 euro per aandeel cash en Gilead heeft 25,5% van de aandelen.

Dat zijn de feiten, maar wat moet u nu met de aandelen? 

Tegenvallende ordergroei in Q2 en waarschijnlijk ook H2, dat is het verhaal van de cijfers van JustEatTakeaway op de laagste koers sinds de krach vorig jaar staat. 

Zowat alles valt tegen bij de cijfers van TomTom. Het rood van de koers straalt u tegemoet. Wat is nog de fantasie in het aandeel? 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 15 juli 2021 21:57
    Ik vrees dat wij (nagenoeg) de AEX-top bereikt hebben. De verwachtingen zijn te hoog in geprijsd. Daarbij worden consumenten kopschuw door nieuws over lasten van de CO2 heffingen, inflatie/rente, voortgaande reis beperkingen, Corona-Delta (super) en sterke grondstof/chips/energie stijgingen. Opmerkelijk is dat globaal, in verschillende landen met strategische metalen/grondstoffen, sociale onrust voort komt. De vraag is of beleggers gaan switchen van aandelen naar edelmetalen, strategische metalen. Zeker als de thans hoge inflatie aanhoudt en het verhaaltje dat e.e.a. tijdelijk is, niet meer gelooft wordt.
  2. I need a dollar 16 juli 2021 00:34
    quote:

    Mayo schreef op 15 juli 2021 19:49:

    Kijk ook eens naar de IEX adviezen van de 3 grootste dalers van de dag. Stonden allemaal nog niet zo lang geleden op BUY of STRONG BUY. Ach jullie zullen er wel weer een leuke draai aan geven in de podcast. Jullie moeten er zelf lig goed om lachen.
    IEX geeft naar mijn weten geen koopadviezen, slechts verslag uit de financiele wereld. Ze presenteren hierin wel de adviezen van analisten die hier doorgaans “BUY” adviezen aan geven. Het is aan u zelf om te beoordelen wat te doen met een advies. Meestal is het niets, 80% staat op BUY maar meestal komt het advies te laat, zakt het aandeel dan passen ze achteraf hun te rooskleurige advies naar beneden bij,
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links