Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goldman: euro naar $1,40

Het immer cynische Zerohedge.com citeert een rapport van de valutadesk van Goldman Sachs, die vandaag een bullsh call op de eurodollar-koers afgeeft met een koersdoel van 1,40. Dat positivisme vindt zijn oorsprong in de politieke ontwikkelingen van de laatste 24 uur, waarin zowel in Griekenland als Italië de contouren van een (soort van) 'regering van nationale eenheid' lijken op te doemen.

Uit het rapport: "These two developments suggest that Eurozone fiscal tensions could continue to decline, at least for a period of time. FX markets had started to price extremely negative scenarios again in recent days as visible in risk reversals for example. Given the policy news described above, we think the fiscal risk premium can decline again in the near future and hence we see the potential for a quick EUR/$ move back towards 1.40."

Positie innemen dus? Dat is zeker geen no-brainer smaalt Zerohedge in haar bekende tone-of-voice. Het blog is allerminst onder indruk van de trackrecord van Goldman-analist Thomas Stolper, "who has not had a notable call correct in the past 2 years." (Maar daar kennelijk toch al twee jaar werkt.)

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08:15 Vlakke start AEX, maar het venijn zit vandaag in de staart 1
  2. 08 mei Slotcall: AEX speelt kiekeboe met 900, maar de beurs ligt er nog puik bij 3
  3. 07 mei AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. swat 12 november 2011 21:59
    Ik vind dat de dollar sowieso veel te hoog staat. Europa heeft last van de PIGS en de US draaid sowieso een stuk beter dan Europa in het al geheel.

    Een koers van 1,25-1,30 meer realistischer als je het mij vraagt. Maar zolang de US vecht om een z'n goedkoop mogelijk munt en de EU niet in ziet dat een goedkopere euro goed kan zijn voor de export... tja.. dan blijft het zo.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links