Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Henderson: downgrade is goed nieuws

De downgrade van de VS vormt een kans voor aandelenbeleggers. Dat zegt Graham Kitchen, Head of Equities bij Henderson Global Investors. Door het tumult op de markt zijn aandelen snel gedaald, en de downgrade zet zowel Europese als Amerikaanse politici aan tot snel handelen voor lange termijnoplossingen.

Kitchen benadrukt daarnaast dat het belangrijk is niet te vergeten dat twee belangrijke agentschappen hun rating niet hebben verlaagd. Hij verwacht daarom niet dat de downgrade veel effect zal hebben op Amerikaans schatkistpapier. Wat het wel laat zien is dat de VS beleid moet ontwikkelen om op de middellange termijn een duurzamer uitgavenpatroon te ontwikkelen.

Door de downgrade is ook de druk op Europa verhoogd. De ECB besloot Italiaanse en Spaanse staatsobligaties in te kopen, maar dat geeft volgens Kitchen alleen op de korte termijn meer lucht. Wat Europa echt nodig heeft, is een coherente strategie voor de lange termijn. 

Wellicht zorgt de downgrade ervoor dat politici daarmee haast maken. Uitdaging is tegelijkertijd een redelijk groeipad te behouden. Kitchen ziet de implementatie van een lange termijnstrategie daarom wellicht vergezeld door stimuleringsmaatregelen op de korte termijn.

Voor beleggers liggen interessante kansen in Europa en Azië, vooral bij bedrijven met een solide balans, dividendgroei en voor hoogdividendaandelen. Reden daarvoor is dat dergelijke bedrijven nu sterk zijn ondergewaardeerd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  2. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen
  3. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links