Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Tikkie terug en daarna...

De weg omhoog wordt bepaald door de terugvallen en correcties. Deze zijn nodig om de trendmatigheid te bepalen. Voordat de dalende toppenlijn van AEX 345 wordt gebroken, is de kans groot dat de AEX eerst een hogere bodem gaat vormen deze week. Veel referentiepunten zijn er niet:

  • Eerste niveau ligt bij de onderkant van de voormalige gap van 333,40
  • Daaronder ligt alleen de gevormde gap nadat met een vals signaal één dag de belangrijke zone 325 – 327 werd gebroken. Deze gap ligt alweer ver weg, tussen de 326,65 en 327,75

De weg staat open naar de dalende toppenlijn van 345. De eerste hobbel (50-daags gemiddelde rond 338,50) werd direct gebroken. De tweede hobbel ( gap tussen 341 – 342) werd aan de onderkant precies getest. Met een zwart gevulde candlestick werd een topje gevormd die in de komende dagen voor enige neerwaartse druk kan zorgen.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Hogere jaartoppen
Voor het technische beeld is het uiteindelijk sowieso belangrijk dat zowel de dalende toppenlijn als de vorige top van 347 worden gebroken om alle neerwaartse druk voor de middellange termijn te doen verdwijnen. In het langere beeld is nog steeds niets aan de hand en lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat 347 ook wordt gebroken.

Nieuwe hogere jaartoppen zijn nog zeker mogelijk in de komende maanden. Vanuit de omkeerpatronen werd bij het dieptepunt al een harami gevormd, op de weekgrafiek werd vrijdag een piercing line geplaatst. Als we kijken naar de technische indicatoren dan is de positieve divergentie en de stijgende trend in de RSI nog steeds intact.

Ook de MACD heeft een hogere bodem gevormd en een positieve crossing afgelopen vrijdag. Een terugval voor opnieuw een hogere bodem in de RSI is reëel, maar hogere toppen boven het middenniveau zijn in de komende weken wel belangrijk.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Nasdaq 100
Een mooie uitbraak zagen we vrijdag in de Nasdaq 100. De index brak 2.410 – 2.418 en vormde een hogere jaartop. In deze zone ligt ook de neklijn van een groot omgekeerd hoofd-schouderpatroon. Veel opwaartse potentie (2.650 – 2.700) in de komende weken, maar een terugtest naar 2.400 – 2.410 tot de nieuwe stijgende bodemlijn van 2.360 is mogelijk als nieuwe hogere bodem.


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

198 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pebble 25 juli 2011 10:09
    quote:

    Helsinki schreef op 25 juli 2011 09:50:

    Calls gemiddeld 2 x goedkoper dan de puts:zegt iets over de verwachtingen
    Dat was mij vorige week ook opgevallen, dacht even wat putjes als bescherming te kopen. Dikke premies, liever aan de schrijverszijde met puts en wat turbotjes short erbij, gegarandeerd rendement.
  2. kolenboer 25 juli 2011 10:16
    quote:

    stars _1FB1 schreef op 25 juli 2011 09:23:

    Hoe dan ook de default komt er niet.Ze komen er echt wel uit. Politiek duurt even. AEX >345 expiratie augustus.
    Die default komt er wel, die Amerikanen zijn tenslotte compleet gestoord. Die sturen met een gerust hard als die ambtenaren naar huis. Deden ze in Minnesota toch ook? Zomaar even 23000 ambtenaren naar huis sturen. Dat zou bij ons ondenkbaar zijn.
  3. [verwijderd] 25 juli 2011 10:19
    Koersverlies hier valt heel erg mee met de huidige futurestand van de S&P, EU niet onder de indruk van het gesteggel van de yanks?
    plafond verhoging komt er echt wel doorheen, vraag is in hoeverre het ingecalculeerd is
    veel spannender is of de yanks een downgrade krijgen, dat is wel vrij dramatisch
198 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links