Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lombard start nieuw obligatiefonds

Lombard Odier introduceert een nieuw actief beheerd obligatiefonds dat mikt op de ruimte tussen Europese high yield en investment grade obligaties. De Vermogensbeheerder en private bank stelt in een bijgaand persbericht dat dit een ruimte is die traditioneel door weinig beleggers wordt benut. Dat is volgens Lombard Odier opvallend omdat het aanbod van deze groep obligaties enorm is.

Stephane Monier, CIO Fixed Income en Currencies bij Lombard Odier: "Er is zeker geen sprake van een niche. Sterker nog, het aantal obligaties met een BBB of BB-rating is zeker drie keer zo groot als de rest van het high yield universum." De oorzaak van het grote aanbod is volgens Lombard Odier dat institutionele beleggers verplicht zijn hun obligaties te verkopen op het moment dat een bedrijf van investment grade in de high-yieldcategorie dreigen te vallen.

Tegelijkertijd, zo schrijft Lombard Odier, staan veel obligaties juist op het punt om opgewaardeerd te worden. Zij hebben een hogere couponrente, en doordat institutionele beleggers er nog niets mee mogen is de vraag klein en de marktprijs laag. Monier stelt dan ook dat het Lombard Odier 5B Bonds Fund profiteert van het rendement dat de kruising van BBB / BB-obligaties biedt.

Risico
Lombard Odier stelt dat uit onderzoek van Barclays’ Point blijkt dat het ‘5B’-universum een verwaarloosbaar hoger risico heeft dan investment grade obligaties, maar een significant hoger rendement genereert. Monier: ‘Tussen 2003 en 2010 gaven Europese investment grade bedrijfsobligaties ruim een procent minder rendement dan 5B’s. De volatiliteit was nagenoeg gelijk, en qua risico en rendement deden 5Bs het zelfs beter.’

Het Lombard Odier 5B Bonds Fund houdt een fundamenteel gewogen index aan als benchmark, in plaats van de gebruikelijke marktgewogen index. Het Lombard Odier 5B Bonds Fund is in Luxemburg genoteerd als UCITS III-fonds. Het fonds wordt beheerd door een team van vijf experts onder leiding van Kevin Corrigan, Head of Credit bij Lombard Odier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 15 mei Must read: Powell heeft geduld
  2. 14 mei Must read: Elektrisch rijden wordt dit jaar écht betaalbaar
  3. 13 mei Must read: Dat was de fossiele-energierally?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links