Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik 2011: Zwakke dollar

Mark Leenards over 2011

  • AEX-stand 31-12-2011: 398
  • Euro-dollar 31-12-2011: 1,55
  • Top-3:
    1. BB Biotech
    2. Yongye International
    3. Broadway Industrial
 

Jaar van de zwakke dollar
2010 was het jaar van de zwakke euro, 2011 wordt het jaar van de zwakke dollar. Het ongebreidelde gelddrukken van de Amerikaanse Federal Reserve zal in 2011 gevolgen gaan hebben voor de dollar.

De kans op een forse toename van de inflatie of een forse daling van de dollar (meer dan 10%) schat ik momenteel in op meer dan 70%. Een niveau van 1,70 ten opzichte van de euro ergens in 2011 acht ik daarbij mogelijk.

Maar vooral de Aziatische valuta zullen snel op kunnen lopen, tenzij ze kunstmatig laag worden gehouden. Zodra de eurodollar-koers boven de 1,55 komt zal de Europese economie snel gaan vertragen.

Singapore en Hongkong
Zowel de lokale Chinese beurzen in Shanghai en Shenzen, als de omliggende beurzen van Hongkong en Taiwan zie ik in 2011 hard stijgen. Ook in 2011 zal China de nodige sociale en politieke problemen onder ogen moeten zien, maar de combinatie van een rappe economische groei, acceptabele waarderingen voor aandelen en een acceptabel inflatiepercentage zal toch weer het nodige geld naar China doen stromen.

Belangrijk daarbij is de broodnodige versoepeling van het valutabeleid, dat het land een hoop conflicten zal besparen. Als een star beleid wordt gekozen dan bieden goedkopere markten als Singapore en Hongkong interessantere mogelijkheden. Qua stabiliteit zouden deze beurzen sowieso de voorkeur van beleggers moeten genieten.


Mark Leenards is fondsbeheerder en bezeten van de beurs. Sinds maart 2006 beheert hij het Strong Buy Selection Global Equity Fund Hij maakt gebruik van een breed scala van analysemethodes om te zoeken naar kansrijke aandelen op alle wereldbeurzen.


Mark Leenards is strategieontwikkelaar voor beleggingsfondsen. Deze publicatie is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen. Twitter: @AEXalternatief.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Mark Leenards

Mark Leenards is strategieontwikkelaar voor beleggingsfondsen en vanaf zeer jonge leeftijd actief belegger voor eigen rekening. Leenards selecteert aandelen op basis van een zelf ontwikkeld kwantitatief screeningmodel dat toegepast kan worden op ruim 50.000 aandelen wereldwijd. Naast aandelenselectie houdt hij zich bezig met ...

Meer over Mark Leenards

Recente artikelen van Mark Leenards

  1. okt '14 Deflatie of schuldontwaarding 5
  2. apr '13 Keerzijde van succes 9
  3. dec '12 Eindejaarsklif 6

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 december 2010 22:54
    Pretty good aticle. I disagree with your point that Asia's stock market will be a stable stock market. I expect a lot of financial instability due to capital flooding into Asia. You should check Bloomberg; ''Money Flooding Asia Poses `Instability' Threat, IMF Head Says in Shanghai''.
  2. [verwijderd] 16 december 2010 09:55
    Beste Mark, ik moet je helaas ongelijk geven over de Dollar! 2011 wordt het jaar van de zwakke EURO en YEN, de dollar blijft sterk, geholpen door de Chinese vrienden. EURO/ dollar zakt naar een dieptepunt halverwege 2011. Bekijk het volgende interview even, geeft wellicht een frisse blik: marcfaberchannel.blogspot.com/2010/11...
  3. Gunther 31 december 2010 16:27
    quote:

    blandie schreef op 16 december 2010 09:55:

    Beste Mark, ik moet je helaas ongelijk geven over de Dollar! 2011 wordt het jaar van de zwakke EURO en YEN, de dollar blijft sterk, geholpen door de Chinese vrienden. EURO/ dollar zakt naar een dieptepunt halverwege 2011. Bekijk het volgende interview even, geeft wellicht een frisse blik: marcfaberchannel.blogspot.com/2010/11...
    Grappig. Iemand ongelijk geven, terwijl het koffiedik kijken is. Succes ermee, maar volgens mij kan het 2 kanten op als het niet gelijk blijft.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links