Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Even corrigeren

Gisteren werden opnieuw hogere toppen gemaakt in de AEX, waarmee de consolidatiedag van maandag (laag volume en doji-candle) werd opgeheven. Toch verwacht ik nog steeds een terugtest naar het uitbraakniveau van 343. Dit zou een normale reactie zijn op de recente uitbraak en een nieuw instapmoment.

Daaronder liggen verder nog belangrijke steunniveaus bij de stijgende bodemlijn (over de bodems van 329 en 335,30) van 338,70 en het snel oplopende 50-daags gemiddelde van 337,20. De kans op een test van deze niveaus onder de 343 is beperkt, maar uitsluiten mogen we het zeker niet. De markt is krachtig en het momentum is sterk.

 

Blijven stijgen

Geen markt voor shortposities, aangezien ik verwacht dat deze terugtest maar zeer beperkt in zowel punten als tijd zal zijn. Na deze terugtest kan er snel een draai plaatsvinden waarbij we dienen te letten op omkeercandlesticks. Mijn verwachting blijft dat we in de komende weken snel stijgen richting:

 

  • De jaartop van 358
  • Wie weet volgt voor de kerst een poging om de zone 370-380 te testen

Daarna is de kans reëel op een volgende forse correctie van 5% tot 10%.


Klik op de grafiek voor een grote versie

 

VS

De S&P 500 valt op met de moeite die de index heeft na het maken van hogere jaartoppen met het laatste Fibonacci-retracementniveau van de voormalige bearmarket van 1230. Ook daar werd gisteren een terugtest gestart naar 1200. Maar in de komende dagen verwacht ik ook daar een draai en een vervolgbeweging naar minimaal 1250.

 

Verder brak de SOX de zone 370 – 380. Hiermee staat de weg in eerste instantie open naar de jaartop van 405 en mogelijk direct naar mijn begin dit jaar afgegeven koersdoel van 420. Bedenk wel dat de SOX twee maanden geleden nog rond 310 noteerde. Terugtest in de komende dagen naar de recente gap van 377 – 381 is mogelijk als instapmoment.


Klik op de grafiek voor een grote versie

 


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Technisch Analist van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen. Stuur een reactie aan de auteur. Lees hier de volledige disclaimer van Heijink.

 



De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2010 09:30
    OPHOUDEN Kolenboer99 met het HERHALEN. We weten sinds gisteren dat JIJ het een valse uitbraag vindt. Overigens vals o.b.v. NIET-technische gronden. Je kan het pas ACHTERAF bepalen. Bas: Laat je niet van de wijs brengen. Het is nou eenmaal zwart of wit. Kolenboer99 hoor je straakst ook niet meer als we op 358 staan.
  2. kolenboer 10 november 2010 09:50
    quote:

    Beurstijger schreef:

    OPHOUDEN Kolenboer99 met het HERHALEN. We weten sinds gisteren dat JIJ het een valse uitbraag vindt. Overigens vals o.b.v. NIET-technische gronden. Je kan het pas ACHTERAF bepalen. Bas: Laat je niet van de wijs brengen. Het is nou eenmaal zwart of wit. Kolenboer99 hoor je straakst ook niet meer als we op 358 staan.
    Bas heeft die 343 5 maanden herhaald.
  3. Eurofielius 10 november 2010 10:12
    Mensen, het is allemaal een kwestie van definitie. En bij TA is het allemaal perfect dichtgetimmerd. De AEX is door de 343 gegaan en is uitgebroken. Klaar. Zolang we nu niet naar de 358 gaan, of wat voor hoger doel dan ook, zijn we aan het terugtesten.
    Maar we hoeven niet per se naar de 358. Dat is allemaal perfect beschreven in zinnen als (excuses voor hoofdletters): ALS we door de 343 gaan, dan KUNNEN we door naar de 358.
    Gaan we echt lager, dan is er een nieuwe trend ingezet. Dan moeten we b.v. eerst door de 320 om naar de 290 te kunnen.
    Dat zijn altijd mooie zinsconstructies: om (vanuit 335) naar de 358 door te kunnen stijgen, moeten we eerst door de weerstand van 343. Ofwel, om het je auto van 0 km/h naar 100 km/h op te trekken moet je eerst door de 50km/h. niets tegen in te brengen.

  4. forum rang 4 New dawn 10 november 2010 10:45
    De videolink die Sims plaatste geeft de economische situatie denk ik
    vrij goed weer. Ik heb dit ook al vaker aangegeven dat de markten omhoog gaan a.g.v. een toename vd geldhoeveelheid. Alle waarden gaan dan omhoog behalve geldwaarden.

    Degene die commentaar leverde denkt dat dit eindigt, hij spreekt over de bubble of bubbles. De USA voert eigenlijk al wel 20 jaar een boom en bust economie d.m.v. de FED. De ervaring leert dat de FED geen enkel mededogen heeft met obligatiehouders. Dit is een belangrijk gegeven.

    De financiële markten stijgen in een service economie. De multinationals maken globaal winst en hebben de USA al lang niet meer als thuisbasis.
    Het is niet uit te sluiten dat op een dag een groot "amerikaans" bedrijf zijn HQ naar een land verplaatst waar de belasting gunstig is en ook eventueel het zwaartepunt van hun business ligt.

    Met meer geld, dus hogere koersen.

    www.nowandfutures.com/key_stats.html

  5. forum rang 4 New dawn 10 november 2010 11:34
    Amerikaanse burgers met vermogen die in allerlei assets zitten, anders dan overheidspapier of spaargelden gaan denk ik geen geld verdienen. Maar ze zijn veel beter af omdat tenminste de koopkrachtwaarde behouden blijft.

    De "have nots" daar krijgen het al moeilijker want of de economie herstelt is maar de vraag. Ik heb mijn twijfels. De financiële markten zijn beslist niet altijd het uithangbord van de echte economie, vooral als centrale banken aandelengrafieken domineren.

    De documentaire die ik zondag zag over Californië liet mensen zien die de illusie van de "american dream" hadden verloren. Ook emigratie veroorzaakt zoveel aanbod van arbeid dat de lonen dramatisch omlaag gingen van allerlei soorten banen, Heb je een baan daar, dan wil dat nog niet zeggen dat je er van kunt leven. Ook moeten velen voor weing geld veel uren maken.

    Globalisering en centralisering brengt de onderklasse armoede.

  6. [verwijderd] 10 november 2010 12:55
    quote:

    shortie schreef:

    denk dat we in aanloop naar de Ierse begroting nog zeker naar de 1,35-1,32 kunnen.
    Klopt, en dan de top van Augustus als nieuwe steun.. Het zal er dan een beetje aan liggen of de RSI in de dag grafiek onder de 50% blijft hangen... Om dat te bereiken moet naar mijn idee de $BPNYA (stockcharts)uit het OB komen en zal eerst het sentiment moeten gaan afnemen..

    Gr
  7. forum rang 6 shortie 10 november 2010 13:53
    quote:

    kolenboer99 schreef:

    [...]

    Ik denk toch dat de euro stijgt en dus daarmee de AEX ook. We wachten het maar af.
    Wellicht even als euforiesprongetje op de veiling van de portugese papieren (die dan weer allemaal door de ECB opgekocht zijn) maar die opleving zal denk ik van tijdelijke aard zijn.
    Tot 7 december zal de euro wat onder druk blijven staan in mijn perceptie.

    De Dollar index vond op de weekgrafiek steun op de steunlijn rond de 76,20 en de kleine uitbraak onder die lijn (de eurokoers van 1,428) beschouw ik dan ook als een false move.
51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links