Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Topvorming in uitvoering

Onder impuls van onder andere Philips en ING incasseerde de AEX-index een winst van 1,8%. Slechts vier maal dit jaar werd een grotere winst geboekt waarmee direct duidelijk is dat de dag van gisteren redelijk extreem was, doch niet uitzonderlijk.

Per saldo verandert het technisch beeld van de index echter niet wezenlijk. Zoals eerder al werd aangegeven vergt topvorming in het algemeen tijd. Ook bleek dat de steun rond 345 nog haar werk doet.

De doorbraak van de rode stijgende steunlijn is echter stap één in het proces van topvorming. Stap twee kan diverse vormen aannemen, waarbij zelfs een verbetering van het recente hoogtepunt op 358 niet uitgesloten is.

Mijn verwachting is dat het niet substantieel zal zijn als dit gebeurt. Het scenario van topvorming komt pas te vervallen bij een doorbraak van 365 punten.

Weinig aan de hand
Belangrijk is en blijft om op te merken dat dit ontwikkelingen zijn binnen de nog immer stijgende trend. Een “standaard” neerwaartse reactie van de AEX-index het laatste jaar heeft de omvang van ongeveer 5%. Gerekend vanaf de top op 355 komt dat uit op een niveau van net onder de 340 punten.

Zeker voor de belegger met een wat langere horizon geeft dit aan dat er nog weinig aan de hand is.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 april 2010 09:46
    Griekenland,de oplichtingspraktijken van GS,hogere werkloosheid, consumentenvertrouwen in de VS.Het wordt allemaal even op een zijspoor gezet,want de bedrijfscijfers uit de VS doen de beurzen exploderen van euforie.Wat te zeggen van de bedrijven,die met mooie cijfers naar buiten zijn gekomen. Deze zijn gisteren allemaal in de min gegaan.GS - 2%

    GS,KO, AAP

    www.google.com/finance?q=NYSE%3AGS

    consumentenvertrouwen NL -15
    prijzen koopwoningen NL - 3,5%

    Die correctie gaat er komen.
  2. [verwijderd] 21 april 2010 14:33
    Zoek de verschillen:

    Jerome Kerviel, 31, has been charged with breach of trust, fabricating documents and illegally accessing computers. He has denied any wrongdoing, insisting that Societe Generale managers knew about his massive deals on European markets.

    Fabrice Tourre, the 31-year-old Goldman Sachs executive director who was accused of misleading investors By characterizing the case as a dispute involving a single employee, Goldman Sachs may be taking its first steps to publically distance itself from Tourre in the case
  3. forum rang 6 shortie 21 april 2010 20:49
    quote:

    Sergeant Garcia schreef:

    1 persoon schijnt verantwoordelijk te zijn voor de fraude zaak bij GS. Het moet niet gekker worden!!

    www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...
    Dat kan best kloppen. De CEO is immer uiteindelijk altijd EINDverantwoordelijk en dat is zelfs in het geval van Goldman maar 1 persoon.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links