Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: AMG, ASMI, KPN en Fastned

Liveblog: AMG, ASMI, KPN en Fastned

Update 17:00 uur: AMG

Vandaag is het alweer koersfeest en AMG is aan een indrukwekkende rit bezig:

Ik ga even langs bij Royce en hij spreekt van een make or break momentje. Want in de korte grafiek nadert AMG weerstandslijntje.

In het langere plaatje zit AMG nog keurig in het trendkanaal. Ik dacht dat bij TA lang voor kort gaat, maar maak zelf uw keuze. Het zou wel een mooi bulish signaal zijn als dit vroegcylische fonfds uitbreekt en het ruime sop kiest. Het kan ook zijn dat u perfect timet voor weer een ritje omlaag.

 


Update 16:15 uur: BlackRock over Q4

Doe er uw voordeel mee, een - gratis! - dik rapport van de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Ik vis er twee plaatjes uit. Helaas is deze er alleen voor de VS. Joehoe, waar blijft toch die recessie?

Long VS aandelen en EU bonds dus voor Q4. Volgens BlackRock dan.

 


Update 15:45 uur: All time high ASMI

Er is één aandeel dat dit jaar nog harder gaat - Altice - maar ASMI gaat in 2019 helemaal Besi, om het zo maar eens uit te drukken. Want dat heeft de naam van zulke bewegingen. Er staat dit jaar al +138% op het bord en vandaag volgt weer een nieuwe all time high.

Voor u met dollartekens in uw ogen op deze voortsnellende bullet train springt: weliswaar lopen de verwachtingen voor ASMI nog steeds op, maar dat doet de waardering ook. En die zit nu aan de bovenkant van de range van de afgelopen tien jaar. Wacht maar even op een dipje, als u ze nog graag wil hebben.

 


Update 15:30 uur: Van groei naar winst

De Compleet Mislukte Beursgang - in hoofdletters, het is niet anders - en het vertrek van zowat de hele board van WeWork vormen misschien wel een waterscheiding op de beurs? Komt bij dat tal bedrijven die dit jaar in New York naar de beurs gingen en alleen groeien, groeien, groeien en geen winst maken, er niet veel van bakken.

Sterker nog, ze dalen tegen de markt in en sommige - Uber voorop - hebben zelfs geen idee of ze ooit winst maken. Hier ziet u er een paar.   

The New York Times bespeurt nu twee trends, wat de krant staaft met tal van citaten van durfinvesteerders in Silicon Valley. Ik vat ze voor u samen:

  • Inderdaad, beleggers willen in ieder geval zicht hebben op winst en vallen niet alleen maar voor louter groei, groei, groei waar ze flinke waarderingen voor moeten betalen
  • Wanneer is een bedrijf een tech? In dit geval: zijn Uber, Lyft, WeWork en Peleton niet gewoon vervoersbedrijf, vastgoedboer of sportschool?

Vooral dat laatste is momenteel interessant. Ook hier geldt WeWork weer als voorbeeld. In januari waardeerde SoftBank het bedrijf nog als übertech. De rest van de markt maakte er in de loop van het jaar hooguit een shabby vastgoedfonds van, zodat die beursgang is afgeblazen (en SoftBank nu in zijn hemd staat).

Zeg maar wat een tech is. Anno nu heeft ieder zichzelf respecterend bedrijf een technologie-afdeling en anders gebruikt het er wel een, maar dat maakt het nog niet tot een techbedrijf.

 


Update 11:40 uur: Ceo Fastned live bij BNR

Om 12.15 uur schuift Fastned CEO Michiel Langezaal aan bij BNR. Hij gaat onder andere vertellen hoe hij zijn bedrijf wil uitbreiden. Ook collega Arend Jan zal er zijn om u kort bij te praten over de beurs. Als u klikt op deze link dan kunt u direct meeluisteren. (NK)

 


Update 11:20 uur: Eng grafiekje

Als we kijken naar de onderstaande grafiek dan lijkt een recessie in de VS op komst. Tijdens de laatste twee recessies bleek dat kelderende ISM- en IFO-indices leidden tot een recessie en forse koersdalingen op de beurs. (NK)


Update 11:15 uur: Deal op komst?

De beurzen gaan omhoog op geruchten dat de EU bereid is een grote concessie te doen ten aanzien van de brexit. Het gaat om een nieuw backstopmechanisme, zodat het probleem rondom de Noord-Ierse grens wordt opgelost.

De AEX steeg binnen enkele minuten maar liefst drie punten. Op dit moment koerst de hoofdindex 0,8% hoger. Ook het Britse pond trekt iets aan, maar dat is vooral ten opzichte van de dollar. (NK)


Update 10:00 uur: KPN

Vandaag alweer bij de stijgers van de dag; KPN is aan een aardig ritje bezig. Voor zijn doen dan. Het aandeel is natuurlijk geen Besi, ArcelorMittal of AMG. Het fonds kent met 0,45 zelfs de laagste bèta uit de AEX, ofwel de mate waarin het ten opzichte van de index beweegt. Superdefensief dus en dan zo'n stijging. 

Bij mijn weten is er fundamenteel geen nieuws, laat staan ineens een stijging van de structureel dalende omzet. Ik word er wel een beetje huiverig van, want tegen 24,5 keer de verwachte winst is het een van de duurdere aandelen uit de AEX. En dat zonder fantasie. Het fonds is wel een degelijke defensial, misschien is dat het?

Of anders technisch dan maar? Nico ziet nog veel upside:

Om u een idee te geven: die €3,50 is alweer van 2012 geleden. U mag zelf uitrekenen hoe duur KPN dan is.

 


Update uur: Auw nieuwbow

En de bouwkosten? Die stijgen door... Iets anders. Kunnen we eigenlijk nog wel van markt spreken op onze woningmarkt, want met al die wetten en regels dreigt volgens mij totale dichttimmerij. Enfin, onze bouwers stijgen vandaag voorzichtig na weer een rondje afstraffingen, dus laat verder maar even zitten. 

Ik bedoel maar met markt... Dit is dan wel weer wat beter nieuws. Goed nieuws is ook meteen weer z'n groot woord, hè? In ieder geval mag het vanaf vrijdag weer. 

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 9 oktober 2019 11:12

    Nico schrijft:
    Toen niet meegedaan met een TTL, nu niet achter de stier aanrennen.
    Wie wel EL heeft gedaan scoort lekker...

    Kan er iemand van de lezers mij vertellen wat een " TTL " is en kan iemand mij uitleggen wat …" een EL doen" betekent of inhoudt.

    En zo zie je maar weer, na veertig jaar bijna dagelijks met beleggen bezig te zijn geweest, kun je altijd nog iets opsteken....Hoop ik !

    Peter
  2. forum rang 4 alexnr75 9 oktober 2019 11:46
    Peter,

    Ik heb het even van zijn site gekopiëerd.

    Dit zijn de vier coaching aanbevelingen die volgen uit de vier condities en signalen uit mijn Dashboard. EL = Enter Long, ES = Enter Short, XL = Exit Long en XS = Exit Short.

    TT (Turbo Tijd) Long Setup houdt in dat er sprake is van een koopconditie, geïndiceerd en ondersteund door alle technische bevindingen in mijn marktlens. Een koopstatus is valide.

    TT(Turbo Tijd) Short Setup houdt in dat er sprake is van een verkoopconditie, geïndiceerd en ondersteund door alle technische bevindingen in mijn marktlens. Een verkoopstatus is valide.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links