Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Komt dat zien!

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Gooooooooood moooooooooorninggggggggggg Damrak! Die 15% gaat er aan? Knijp in mijn arm.

 

 

Hoppa, want Beursplein 5 is een dividendwalhallla: 

 

 

Doe ik de AMX en AScX er meteen bij:

 

 

 

Over naar de koersen. Ach, wat maken die nog uit als we dat mooie historische AEX dividend van zeg gemiddeld 4% zo in de tas steken :-) Prima plusjes, zo te zien. Shanghai is vandaag voor het eerst sinds een week weer open. Tekenend voor de stilte op de markten is dat deze soms licht hysterische beurs 1% beweegt.

 

 

 

Nieuws, advies en agenda

Wat krijgen we nou? Een soort van kartelonderzoek bij banken? En er is meer echt nieuws, check. Oh ja, Bpost doet een overname. Maar niet in Nederland...

 • De Europese Commissie heeft de Nederlandse bancaire sector op de korrel. De commissie heeft op 3 oktober een onaangekondigd bezoek uitgevoerd bij in ieder geval de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en vermoedelijk invallen gedaan bij een aantal banken.
 • Altice heeft voor 4 miljard euro aan schulden geherfinancierd. De gemiddelde looptijd is met ruim drie jaar verlengd. De herfinanciering levert een jaarlijkse besparing op van 36 miljoen euro. Altice heeft ook een nieuwe lening van 675 miljoen euro van tien jaar en 4,75% coupon.
 • Air France-KLM heeft in september bij elkaar 8,9 miljoen reizigers vervoerd, bijna 5 % meer dan een jaar eerder. Vooral bij Air France verbeterde de bezettingsgraad sterk.
 • BAM, VolkerWessels, Boskalis en TBI slepen Rijkswaterstaat voor de rechter. Zij vinden dat de Blankenburgtunnel ten onrechte is gegund aan Ballast Nedam. De combinatie beschuldigt Ballast Nedam van concurrentievervalsing.
 • Evermore Global Advisors heeft een belang in Fagron gemeld van 3,07%. Dat bleek maandag. De melding volgt omdat Evermore de kennisgevingsdrempel van 3% heeft overschreden.
 • De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt MountainShield om opheldering rond de conversie van een VNClening. MountainShield heeft de converteerbare obligatie VNC omgezet in aandelen VNC tegen 3,50 euro, terwijl deze aandelen op de beurs 1,20 euro staan.
 • Bpost neemt het Amerikaanse pakjesbedrijf Radial over voor 820 miljoen dollar. Bij Radial staan 6700 mensen op de loonlijst en de omzet van het concern komt dit jaar waarschijnlijk uit op circa een miljard dollar.


Let op DSM, want ING verhoogt het koersdoel drastisch:

 • DSM: naar buy van hold en naar 91 van 55 euro - ING
 • Refresco - naar 20,50 van 17,50 buy) - ING


Die Chinese inkoopmanagersindex is al door op 50,5, waar 53,1 werd verwacht. De Duitse industriële productie doet – jawohl! – +2,6% en daarmee hebben we de agenda voor vandaag wel zo'n beetje gehad.

 • 00:00 Beurs Tokio dicht
 • 03:45 China Caixin services PMI sep
 • 08:00 Duitsland industriële productie aug 0,7% MoM
 • 12:00 Eurogroep meeting


En dan nog even dit

Nog meer belastingplannen, waar we als beleggers wellicht rekening mee moeten houden:

 

 

Misschien nog het enige koopje op de beurs? Vastgoed is niet populair:

 

 

Wacht even, de Chinezen nemen een belang in DB (en niet zo'n kleintje ook)?!

 

 

Ook al een top aan het begin van het KW3-cijferseizoen:

 

 

Daar heeft Corné ook iets over:

 

 

Holger ook, maar of het madness is weet ik niet:

 

 

Lira door het putje, dit is vaag:

 

 

Politieke risico's voor EU en euro:

 

 

Wat een coole grafieken! Maak u geen zorgen, de nieuwe financiële crisis, bearmarkets en andere ellende zijn gewoon weer onderweg Zekerheidje. Vraag is alleen wanneer:

 

 

Jammer dat beide niet beursgenoteerd zijn?

 

 

De uitsmijter nog, hoewel de tracker zelf uit 1975 stamt:

 

 

 

Succes vandaag!


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 29 jan Vooruitblik: Big Damrak, Big Tech, Big Central Banks en Big Buffett 1
 2. 27 jan Ook nog ASML, het vliegt weer aan alle kanten uit de bocht voorbeurs 8
 3. 26 jan Heftig allemaal, deze morning call moet u gewoon lezen 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links