Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zekerheidje ASR

Zekerheidje ASR

 

De KW2-cijfers van ASR zijn dik in orde. De analisten van KBC Securities en ING vinken ze af, net als collega Paul Weeeling in IEXPremium: ASR operationeel sterk.

 

 

Wat een een heerlijk aandeel ook sinds de beursgang in juni vorig jaar, twee weekjes voor het Brexit referendum. Lekker gestaag omhoog, geen gedoe, rust in de tent en nog een mooi dividend ook. Een typisch saai is sexy-fonds, zou ik zeggen.  

 

 

Fantasie

Houwe zo die gaat en toen kwam er een olifant met een hele lange snuit en die blies nu al dit verhaaltje uit? Nee, er zit namelijk ook nog fantasie in het fonds. De Nederlandse staat bracht vorig jaar deze voormalige Fortis-boedel naar de beurs en wil er nu helemaal vanaf? Dit schrijft Paul in IEXPremium:  

ASR hint op een finale plaatsing gedurende de laatste vier maanden van dit jaar. Dit is volgens ASR afhankelijk van marktomstandigheden en solvabiliteit. Het bedrijf overweegt in dat geval om voor €100 mln aan eigen aandelen in te kopen. Omgerekend is dat ruim 2%tegen de huidige koers.

Beetje merkwaardig op zich dat hinten. Alsof ASR op de stoel van demissionair minister Jeroen Dijsselbloem gaat zitten. Gist u maar, het lijkt me sterk dat dit is om een beetje mogelijke belangstelling te meten. De vorige tranches met aandelen die naar de markt kwamen werden de minister ook uit handen getrokken.

Zo gaat dat in zijn werk, die pakketten - en dat zal voor het laatste deel niet anders zijn - worden weggezet bij institutionele beleggers die ze voor een paar duppies goedkoper dan de dienstdoende slotkoers van die dag mogen kopen. Daar dipte de prijs de volgende dag iedere keer op, maar het liep er ook zo weer uit.

Kortom, als de beurs en ASR aardig blijven liggen deze herfst, kan er weer zo'n persbericht verschijnen. Misschien is er dit keer wel helemaal geen koersdaling omdat het de laatste pluk is en de vorige keren zo goed uitpakten, maar dat is speculatief. Het sentiment en de vooruitzichten kunnen zo draaien op de beurs.

Al met al is dit een geweldig beursverhaal en dat had niemand kunnen vermoeden toen in 2008 Fortis ineen stortte. Eigenlijk is dit misschien het enige minpuntje aan het ASR-verhaal. Had de overheid niet wat meer kunnen verdienen aan de verzekeraar? Is het niet te goedkoop naar de beurs gebracht?

Verzint u het antwoord zelf, maar ik vermoed dat beleggers in het aandeel hier iets laconieker over denken dan de pure play belastingbetalers.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links