Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Reuring

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Lijkt er op dat iedereen wakker is binnen de AEX met al die barbarians at the gate? Philips in ieder geval wel. Het concern doet een overname, bouwt haar belang in Lumileds af en gaat eigen aandelen inkopen. Ik denk niet dat Den Haag gaat mekkeren dat het gemene Philips een zielig Amerikaans bedrijf koopt.

  • Philips wil de Amerikaanse specialist op het gebied van apparatuur voor vaatchirurgie Spectranetics overnemen voor omgerekend 1,9 miljard euro. De overname wordt gefinancierd met bestaande middelen en nieuwe schulden. Nog deze week verwacht het de verkoop van een belang van ruim 80% in Lumileds aan een groep investeerders af te ronden. Het bedrijf wil het overschot ook benutten om voor 1,5 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen.

 

 

Verder was er gisteravond een zekere mevrouw die een poging deed een gevleugelde uitspraak te doen, of de goden te verzoeken. Misschien wel beide. Dat is ruimschoots gelukt, denk ik. Je moet maar durven als dé centrale bankier. De koersen reageerden echter amper op deze en nog meer opvallende quotes van haar.

Ze vindt bijvoorbeeld de beurs niet te duur.

 

 

Hoe ziet het speelveld er nu uit? Miezerige futures, Amerikaanse technologie lag gisteren slecht. Verhip, kijk die dollar eens dalen. Gaat al richting 1,14.  Da's niet goed voor de AEX-winsten, maar niet meteen overdrijven. 

 

 

Pompidom

Het nieuws, de staat schroeft haar belang in ABN Amro terug van 70 naar 63%. Verder:

  • De Nederlandse staat heeft 65 miljoen certificaten van aandelen ABN Amro verkocht, goed voor een belang van zo'n 7%.  De certificaten leverden per stuk 22,75 euro op. Dat komt neer op een korting van iets meer dan 2% op de slotkoers van dinsdag.
  • ASML mag voor 1 miljard euro een belang van 24,9% nemen in zijn toeleverancier Carl Zeiss SMT. De chipmachinefabrikant heeft daarvoor groen licht gekregen van de mededingingsautoriteiten in Duitsland, Zuid-Korea en China.
  • KLM heeft een claim ingediend bij Schiphol vanwege schade die is geleden door drukte op de luchthaven tijdens de meivakantie. KLM wil niet ingaan op de hoogte van de claim. Eerder sprak de luchtvaartmaatschappij over "ettelijke miljoenen" euros schade.
  • De Telegraaf Media Groep (TMG) houdt mogelijk een minderheidsbelang in zijn puzzelboekjesdochter Keesing. TMG meldde dinsdagavond verder dat het verkoopproces is begonnen en voor het einde van het jaar moet worden afgerond.
  • Investeerder Value8 heeft nog altijd geen goedkeurende verklaring van de accountant over de cijfers van 2016. Dat maakte topman Peter Paul de Vries woensdag bekend, in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering van de onderneming.
  • Facebook heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De technologiegigant heeft nu twee miljard gebruikers die het sociale platform minimaal maandelijks gebruiken.

Analistenadviezen zijn er nog niet. De agenda stelt ook niet zoveel voor. Voor de liefhebbers is er die geldhoeveelheid, Italiaanse inflatie en let op Amerikaanse olievoorraden: 

  • 08:00 Duitsland import- en exportprijzen mei -0,6% en 4,6% MoM
  • 10:00 EU M3 geldhoeveelheid 5,0%
  • 11:00 Italië inflatie CPI jun
  • 14:30 VS handelsbalans goederen mei
  • 16:00 VS pending home sales mei 0,5% MoM
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden
  • Value8: aandeelhoudersvergadering

 

En dan nog even dit

Is dit goed of slecht voor ArcelorMittal en de rest?

 

 

Verstrekkend:

 

 

Nog meer over mevrouw Janet:

 

 

Die van professor Robert Shiller:

 

 

Iets voor u?

 

 

Veeg teken?

 

 

Waar deugen we nog wel voor?

 

 

Leuk gezegd:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 28 juni 2017 09:11
    Tja, Yanks daalden eindelijk eens een heel klein beetje, en, ja, dan daalt A'dam juichend en hoopvol!
    En meer dan de rest.
    Gisteren steeg olie, Shell ging daar een kwart van mee omhoog; vandaag daalt olie een beetje, en Shell gaat daar dan weer een veelvoud van omlaag, want, het MOET omlaag.
    Maar, daar zal IEX nooit over schrijven....
  2. Teleurstelling 28 juni 2017 09:58
    Hé James bond geef eens uitleg..... Teveel gevraagd, want dat doe je nooit. Alleen maar katten. Ik weet ondertussen zeker dat je familiebanden hebt onze AEX mensen, want tsjonge tsjonge als we die eens wat vragen geef jij direct gas. Het wordt trouwens hoog tijd voor een nieuwe 007. Films worden wat eentonig!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links