Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostUK?

PostUK?

 

5 euro?! Dat is 53% premie op de slotkoers van gisteren!

Geruchten op en rond kerst: vaker meegemaakt. Eerlijl is eerlijk, ik had vanochtend voorbeurs ook dezelfde gedachte al Corné: duh! U niet... U zet de koers van PostNL nu 14% hoger op zo'n 150% van het volume van de laatste tijd. Royal Mail doet +0,2%, net als de FTSE 100.

 

 

Intussen is er een officiële (en voorspelbare) reactie van het oranje postbedrijf:

Een woordvoerder van PostNL gaf donderdagochtend desgevraagd aan dat het bedrijf ,,kennis heeft genomen'' van de geruchten, maar zich er niet in herkent.

Mark Zwartsenburg van ING zat wel meteen op het puntje van zijn stoel toen hij het las. Copypaste uit de ING Benelux Daily:

 

 

Oppassen

Als ik Mark zo lees zou een bod van het hypermoderne PostNL op blikken liesje, houten klaas Royal Mail logischer zijn, maar zo werk het niet. ING meent dat het bedrijf gevangene is van zijn eigen, naar de smaak van de bank, veel te lage koers. Forse onderwaardering.

Het beroemde Price is what you pay, value is what you get (Benjamin Graham) werkt nu eenmaal twee kanten uit op de beurs. Bovendien staat negens in het beursreglement dat onder- of overwaardering verplicht uit de koers moet lopen. Dat kán lang tot eeuwig duren.

In ieder geval verleent het gerucht weer eens de broodnodige fantasie aan PostNL, dat dit in 2015 weinig vrolijks te vertellen had. Dit jaar staat er nu wel +18%, maar dat is vooral danzkij vandaag. Dat het dividend op de lange baan is geschoven weegt zwaar bij het aandeel.

Dividend is eigenlijk de enige reden om dit aandeel nog te hebben, dat nu eenmaal in krimpmarkten zit. Dan zijn berichten daarover en overnamegeruchten zo'n beetje nog het enige wat voor reuring kan zorgen. Laat staan in een dunne markt. Bij deze één dag voor kerst!

Is het daarom een beetje een eindelijk-ook-eens-goed-nieuws-rally na alle teleurstellingen dit jaar? Nogmaals, reken u niet te snel rijk. Het is maar een gerucht! Kop er bij houden, want om te beginnen en vooral: als het zo is, waarom zou Royal Mail zo'n enorme premie willen betalen?

Durf ik het aan? Nou, vooruit:

Technisch liet het aandeel dit jaar een perfecte neergaande trend zien, gevolg door een al even perfecte dubbele bodem. Nu moet de koers uit die downtrend breken, want anders kan die flink terugvallen. Opaasen dus, want de prijs loopt louter op een gerucht op. Op laag volume.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links