Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Contrair in Twitter

Contrair in Twitter

Na een goede start van 2015 zakte de aandelenkoers van Twitter in elkaar en verloor daardoor in totaal ongeveer 60% van zijn waarde. De laatste weken is er echter een stabilisatie van de koers te zien.

Inmiddels laat Twitter zelfs een licht herstel zien en in mijn ogen is de kans groot dat deze opwaartse beweging nog wel even zo door blijft gaan.

Daggrafiek Twitter
Kortetermijngrafiek Twitter
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

De sterke daling van de koers heeft ervoor gezorgd dat er heel wat druk van het aandeel is gehaald. Hierdoor is de opwaartse potentie groter dan d ekans op een verdere daling. Veel negativiteit zit immers al ingeprijsd.

Innovatie 1: Moments

De positie van de huidige koers is natuurlijk niet de enige reden dat ik vertrouwen heb in de toekomst van dit aandeel (maar het is wel erg belangrijk). Naast de mooie positionering van de koers is het zo dat Twitter wel degelijk aan zijn toekomst werkt en hierin vooruitgang boekt.

Zo zijn er tegenwoordig Moments op Twitter. Moments is een nieuwe tab op Twitter die tweets groepeert gebaseerd op gebeurtenissen of onderwerpen. Ze worden zo georganiseerd dat ze een verhaal zouden moeten vertellen. Moments is vooral op de smartphone gericht, waar dit dan ook het beste wordt ontvangen.

Dit nieuwe aspect van Twitter zal er voor zorgen dat er meer gebruikers actief zullen zijn op de Twitter-app. Er zijn namelijk erg veel gebruikers die nooit getweet hebben of helemaal geen andere accounts volgen.

Moments zorgt ervoor dat deze gebruikers alsnog genoeg te doen hebben op de site, waardoor Twitter weer aantrekkelijker wordt voor een grotere groep mensen.

Innovatie 2: Periscope

Wat Moments nóg beter zou maken is de integratie van Periscope. Dit heeft Twitter nog niet gedaan, maar het bedrijf zou er zeker goed aan doen om dit in de toekomst wel te integreren. Ik verwacht dat dit vroeg of laat dan ook zal gebeuren.

Periscope is de streaming-app van Twitter. Deze functie zou live evenementen naar Moments kunnen brengen, waardoor alles naadloos op elkaar aansluit en Twitter echt een meerwaarde heeft op het gebied van live nieuws.

Conclusie

Twitter blijft dus vooruitgaan en ik verwacht dat het bedrijf de komende tijd nog verder zal groeien. Deze visie samen met een flink afgestrafte koers die om lijkt te keren lijkt mij genoeg reden om een positie te openen in dit aandeel. Ik kocht een turbo long om in te spelen op een mogelijke stijging.

Duijvestijn heeft momenteel positie in Twitter.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 holenbeer 12 oktober 2015 18:47
    Ik lees 3 redenen:

    - de recente opleving (kan ook een bulltrap zijn)
    - de innovatie Moments: deze bestaat echt, ook bij Twitter
    - de innovatie Integratie van Periscope. Deze bestaat voorlopig alleen in Selwyns hoofd, en als Twitter deze column leest bestaat de kans dat deze er ook in het echt bij Twitter gaat komen. Voorlopig is daar nog geen sprake van.

    Kortom, een derde van de redenen om dit aandeel op te pikken is imaginair???
  2. Turbo Tradert 12 oktober 2015 19:42
    Zelden iemand gezien die zoveel pech heeft met zijn aanbevelingen. Als ik toevallig in een fonds zit en zie ik dat Selwyn met zijn club ook een positie inneemt druk ik onmiddelijk op de sell knop. Zit gelukkig short twitter. Die tent verdient geen stuiver en gaat dit ook nooit doen.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links