Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina, wat doe je nou?

Ordina, wat doe je nou?

Er gebeurt zoveel vandaag - ik ben al druk doende met blogjes over de de Chinese yuan en Google - dat ik een forse daler op het Damrak over het hoofd zie... Bedankt Sjon, Ordina dus. Alleen dat van die lage omzet zie ik niet zo, maar vooruit.

 

 

Ordina is rap een special occasion aan het worden, als het dat al niet is. Vandaag volop vergelijkingen met Imtech, want ook hier spelen moeizame business, fraudebeschuldingen en overnamegeruchten een rol. Dat resulteerde in een jankerd van een druipgrafiek, waarvan we er te veel hebben/hadden op het Damrak.

Ordina was ooit zo'n Party like it's 1999-aandeel. Klik voor groot om te zien wat voor koersen er ooit op het bord stonden... Dat was het verleden, heeft Ordina een toekomst? Net veel, als u de koers ziet, maar u weet dat bij dergelijke hóógrisico-aandelen vaak de meeste winst valt te behalen. Dus kruipt het bloed...

Ik denk in alle bescheidenheid dat Sjon gelijk heeft. Als u niet goed bent ingevoerd, niet weet hoe de hazen lopen en als u niet bent gewend als (semi-)professionele handelaar snel te wenden en te keren, hebt u hier niets te zoeken. Ga eens op het forum kijken. Als u geen idee hebt waar ze het over hebben, zou ik er niet aan beginnen.

Niettemin kán Ordina de rol van het uitgespeelde Imtech over nemen als meest speculatieve aandeel op het Damrak. Wie weet. Want daar schijnen we er altijd eentje van te moeten hebben: soort van nationaal speculatie-object. Ik herinner mij zo al Baan, Versatal, UPC, Getronics, Hagemeyer, KPN, TomTom en Imtech.

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Julian247 11 augustus 2015 15:26
    quote:

    Tradingmate schreef op 11 augustus 2015 15:20:

    Het lijkt erop dat veel aandelen momenteel worden bespeelt door traders.
    Als je kijkt wat er bij sommige bedrijven afgaat.
    Delta Lloyd is denk ik ook ten onrechte 20% gekort.
    DL scheert al jaren langs het randje. Ze hebben geluk dat de beurs nog wat opgelopen is zodat ze wat rotzooi kunnen verpatsen
  2. [verwijderd] 11 augustus 2015 20:14
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 11 augustus 2015 15:39:

    Hallo allemaal,

    Jullie hebben gelijk, die kop had ik er niet boven moeten zetten. I'm not perfect, zeker niet in gloeiende haast zoals vandaag. Wss krijg ik nog meer vragen, opmerkingen als ik t verander, maar dat moet dan maar.

    Gr
    Arend Jan


    het hele artikeltje heeft de koers extra pijn gedaan
    vooral de vergelijking met Imtech vind ik fout
    hopelijk morgen een verzachtende tekst die iets relevanter klinkt
    ze hebben dacht ik maar 8 miljoen schuld en een kredietfaciliteit van 30 miljoen
    dus Arend.....
  3. Henri Nostradamus 12 augustus 2015 08:49
    Voornaamste parallel tussen IM en ORDI is het zwakke hand-off management. Bedrijven met zwak management missen de "power" om te groeien en te overleven. Zit geen ziel in. Een goed bedrijf heeft wat charisma in de kern. Zie hoe het Apple verging zonder Jobs en met Jobs. Ze zitten nu ook daar weer even zonder....

    HN
  4. Kiep70 12 augustus 2015 09:58
    Ik weet het niet, ze hadden de zaken financieel netjes op orde, ze zijn met een ommezwaai/ innovatie bezig, verlenen diensten na tevredenheid en het fraude verhaal was m.i. erg overdreven. Media gevolgt door sentiment kan een gezond bedrijf ook kapot maken. Dat zal toch strafbaar moeten zijn? Persvrijheid vind ik een dooie mus verdediging. De vraag is, hoe zit het met journalistieke ethiek?
  5. erjee-ff 12 augustus 2015 11:24
    Ordina is niet in staat autonome groei te creëren, zo luidt een bericht op deze site van enkele weken geleden. Ofwel, bestaande klanten nemen niet meer diensten af, en het lukt Ordina niet goed om nieuwe klanten aan te trekken. Koppel dat aan de forse kosten die Ordina doorlopend heeft, een weinig aansprekende visie en moeite om die visie in producten en diensten te vertalen en het wordt m.i. duidelijk waarom Ordina problemen heeft.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links