Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Prima juli

Slotcall: Prima juli

  

Zo, dat was juli. Prima maandje voor de AEX met die +4,79%. Als het altijd zo was, waren we binnen no time miljonair. En we zaten in juli ook zo rustig, ontspannen en gemakkelijk achter onze schermen met die schappelijke Grieken, oersaaie Chinese beurs, kalm olie, goud, koper et cetera.

Voor de zoveelste keer, a bullmarket has to climb a wall of worry. Aandelen en obligaties dan, want voor wie in commodities of emerging markets zit, is dit een rotjaar. Zondag in mijn traditionele vooruitblik op de komende beursweek ga ik het daarom over de aanstaande bearmarket hebben.

Geen paniek, ik heb echt geen glazen bolletje hoor, maar... Enfin, u ziet het wel zondag. Vrijdag, dan krijg u altijd lijstjes van ons. Ik doe week-, maand- en jaarscores. OK, de eerste is een beetje een rommelpotje en allegaartje, maar u weet de weg wel te vinden. Indices en aanhang, zeg maar.

Kort door de bocht: westerse aandelen doen het prima, emerging markets baggeren en zitten vaak (al) in een bearmarket en commodities gaan zo de kliko in:

 

 

 

 

AEX

Het zijn opvallend genoeg de buitenlandse fondsen die eigenlijk het hele jaar al de show stelen in de AEX, zowel positief als negatief: OCI, Altice en ArcelorMittal. Bijzonder ook dat saaie aandelen als Ahold, Unilever, Heineken en Wolters Kluwer het zo goed doen.

 

 

 

 

AMX

De laatste keer dat u TenCate bovenaan tegenkomt, of er moet nog een ziedend tegenbod komen. Galapagos blijft in de winning mood en per saldo TomTom ook. Oh Imtech en wat blijft Arcadis tcoh achter.

 

 

 

 

AScX

Wie drie jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik vandaag de volgende zinnetjes zou tikken, had ik toen echt gek verklaard:

  • Wat is Wessanen toch een mooi aandeel!
  • Wat is Imtech toch een verschrikkelijk aandeel!

U snapt wat ik bedoel, toen was het nog precies andersom. Het kan verkeren op de beurs... Dat weet Ballast Nedam ook. Dood geld, het gaat naar de Turken.

 

 

 

 

Bedankt voor uw bezoek weer deze week en al uw reacties. Om met een vrolijke noot af te sluiten: veel plezier morgen met z'n allen op de IEX Koffiekamer- of Berenboot (sponsored by Imtech en Tom2) in de Amsterdamse grachten :-)

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links