Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schuitje varen, winstje maken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 14 november 2014 13:10
    Een beleggingsfonds dat bestaat uit welgeteld 3 leningen, waarvan de eerste volgend jaar afloopt. Dat is toch amper serieus te nemen?

    Als je in schepen wil beleggen (en waarom zou je dat willen?) lijkt het me logischer om een beursgenoteerde reder te nemen. In Brussel is Euronav genoteerd, in New York nog een aantal.
  2. Amsterdammer199 16 november 2014 14:07
    Na de afbouw van de leningportefeuille resteert een kleine portefeuille. Kijk wel eens naar de laatste transactie om een idee te krijgen wat de actuele condities zijn.

    Het management heeft in de laatste vergadering aangegeven te werken aan een emissie om van de marktomstandigheden te kunnen profiteren.
  3. pim f 16 november 2014 23:53
    Eens met bovenstaande reacties, wat is de bedoeling van de schrijver? Ik heb al jarenlang interesse in scheepvaartbeleggingen, mijn leergeld is betaald (snik, letterlijk). NBZ is een compleet gokfonds, het bovenstaande artikel is mijns inziens niet serieus te nemen, en een optreden bij Mens cs is de doodskus voor elk fonds(je) dat serieus genomen wil worden.

    Met een hele grote boog omheenlopen is mijn advies...
  4. [verwijderd] 19 november 2014 11:57
    De bedoeling van de schrijver is lezers van de IEX site attent maken op mogelijk interessante beleggingen. Aangezien NBZ vrij onbekend is leek mij het aardig om dit aandeel er eens uit te lichten. Zeker nu, naar ik begreep, er meer financieringen van schepen door NBZ worden bekeken, waardoor het aantal financieringen, en dus de spreiding van de beleggingen,en hopelijk ook de liquiditeit van het aandeel kan toenemen.

    Nico van Geest.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links