Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Piketty in da house

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 7 november 2014 16:50
    Sorry redsok, maar dat geloof ik dus domweg niet.

    Je beginveronderstelling is dat in de Westerse wereld de ongelijkheid gevaarlijk groot is. Daar ben ik het dus al niet mee eens. En ik vind dus helemaal niet dat die ongelijkheid zo nodig minder moet worden, dus op je "iedereen" is er al minstens 1 uitzondering. De vervolgveronderstelling is dat een te grote ongelijkheid onvermijdelijk een economische ineenstorting veroorzaakt. Ook die geloof ik niet. Extreme ongelijkheid kan gevaarlijk zijn. Een samenleving gewelddadig maken (Mexico, Zuid Afrika). Eventueel tot een (semi) communistische machtsovername leiden (Venezuela) en die kan dan weer een ineenstorting veroorzaken (Venezuela). Dat alles is in Europa en de VS lang niet aan de hand.

    In Brazilië, of Zuid Afrika, dáár is ongelijkheid die je gevaarlijk zou kunnen noemen. Vergeleken daarmee is Nederland (en zelfs de VS) egalitair op het communistische af. Hier gaat ongelijkheid niet tot problemen leiden omdat bijna iedereen veel te veel te verliezen heeft. Hooguit wat gerel door verveelde, werkloze jeugd. Maar daarna gaan die weer gewoon met hun telefoon spelen. Alleen illegalen, die overal van uitgesloten worden, hebben niks te verliezen.
  2. retsok 7 november 2014 18:00
    We shall see..So the EU is going to “stimulate” the EU economy with QE yet every study that has been done the last two year concludes QE only stimulates bank profits and the wealth of the mega rich and is detrimental to an economy. So why does every news outlet refer to QE as “stimulus?”

    Weet je wat het nieuwe paradigma van de VS inmiddels is........ Perpetual War, to keep the economy going..

    The military industrial complex should be rallying as the warmonger in chief John McCain will be head of the Armed Services Committee. He has plans for boots on the ground in Syria, Iraq and he wants more done to Russia with possible troops in Ukraine and an examination of “China’s encroachment into the South China Sea.” Remember the Wolfowitz Doctrine
  3. [verwijderd] 8 november 2014 14:15
    Laat mijnheer Klaver nu eerst eens zijn master in de economie halen. Dan is er nog tijd genoeg om over de pennenvruchten van de heer Piketty te discussiëren. Zoals ik al een keer heb aangegeven, is het droevig gesteld met het (economisch) kennisniveau van onze kamerdames- en heren. En als nu deze lacune in scholing nog maar gecompenseerd zou worden door maatschappelijke ervaring. Nee, zelfs dat is bij velen afwezig.
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links