Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Trending op IEX: Doortrapte forums

Auteur: Modbreak Henk

"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum.

Meer over Modbreak Henk

Recente artikelen van Modbreak Henk

 1. nov '16 Pharming en de Zwarte Ridder 94
 2. aug '15 Moneymaker sprak TomTom 27
 3. aug '15 Imtech: W&W tegen de rest 109

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Belegde boterham 7 oktober 2014 14:16
  Nou Henkie er zijn op fora, maar ook onder analisten en onder banken altijd wel tegengeluiden te horen/ te lezen, dus er is altijd wel iemand die gelijk krijgt.

  Op SA kun je ook een Michael Blair vinden en zijn tocht tegen Apple, ooit zal hij in (hopelijk beperkte) mate eens een keer gelijk krijgen, hopelijk nog niet dit decennium :-)

  oa Long AAPL, GLW, GTAT, NXPI
 2. forum rang 6 ramptoerist 7 oktober 2014 15:59
  Fijn stuk Henk. Helaas voor de LT beleggers in GTAT aanzienlijk minder, mijn condoleances.

  "' Er zijn zelfs hele doortrapte sites die worden opgezet door partijen die belang hebben bij selectieve berichtgeving. Dat kan het bedrijf zelf zijn, of aandeelhouders of bepaalde analisten met belangen.""

  Dat klopt, ik kom recent 1 bezoeker tegen wat modereert op een eigen forumpje, wat dan zogenaamd louter positieve bijdrages toelaat van een specifiek ( en natuurlijk penny ) fonds. Die gaat dan als een malle tekeer tegen bezoekers, in de hoop zo argeloze ''klantjes'' te ronselen, onder het motto "'op mijn forum zal ik mijn eigen bijdrages nooit laten staan"'.

  blijft toch een mooi ding, dat internet.

  GTAT is nog niet uitgehandeld zo te zien, nu al 20 mln stukkies.
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2016 12:53
  Producent achter saffierfiasco Apple komt uit faillissement

  Gepubliceerd: 18 maart 2016 16:24 Laatste update: 18 maart 2016 16:24

  GT Advanced Technologies, de producent van saffierschermen die zorgde voor grote problemen in de productieketen van Apple, heeft zijn faillissement afgehandeld en een nieuwe investering van 80 miljoen dollar gekregen.

  Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. GTAT gaat zich opnieuw richten op de saffierindustrie en het produceren van zonnepanelen.

  In 2014 en 2015 bleek dat GTAT eigenlijk saffieronderdelen voor Apples iPhones zou gaan produceren, maar dat het bedrijf zijn beloftes niet kon nakomen. Het faillissement van het bedrijf gaf een inkijkje in de normaal juist erg gesloten productieketen van Apple.

  Uit een reconstructie van de Wall Street Journal bleek onder meer dat Apple zijn iPhone 6 en 6 Plus had willen voorzien van een saffierscherm. Dat zou zeer krasbestendig zijn geweest.

  GTAT wist de schermen echter niet te leveren, vanwege fouten in het productieproces. Daarbij werd veel geld verspild, waardoor het bedrijf failliet ging. De nieuwste iPhones van Apple hebben nog altijd geen saffierscherm, al hebben duurdere versies van de Apple Watch wel zo'n display.

  Schuld

  In november bereikten Apple en GTAT al een overeenkomst over de schuld van 439 miljoen dollar die de fabrikant nog had bij de iPhone-maker.

  Met de nieuwe investering zegt David Keck, directeur van GTAT, de "industrieleidende mogelijkheden" van zijn bedrijf weer te willen inzetten. "Wij geloven dat GTAT er goed voor staat en zijn enthousiast over de kansen op de markt."

  Door: NU.nl
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links