Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech: W&W tegen de rest

Imtech: W&W tegen de rest

De maandenlange heftige discussies op het Imtech-forum of het bedrijf het zou overleven of niet lijken ten einde te lopen. De discussie ging tussen, aan de ene kant, honderden IEX bezoekers die weinig tot niets in Imtech zagen. Sommigen voorspelden al een jaar geleden een faillissement. 

En aan de andere kant... wisenwaarachtig (W&W).

Want zo was het. Forumlid W&W was maandenlang de enige die iedere dag weer probeerde aan te tonen dat het wèl goed zou komen met dat 'prachtige bedrijf' Imtech. 

Hij kreeg dan ook dagelijks op zijn kop.

Ten eerste van de talrijke woedende beleggers die veel geld met Imtech hebben verloren. Ten tweede van de meelopers die nu eenmaal graag anoniem op het internet ruzie zoeken. Maar ten derde vooral van de mensen die zich echt in Imtech hebben verdiept - Pieren, Gluup, Straddleman, te veel om op te noemen - en die met harde cijfers probeerden zijn analyses te ontzenuwen.

Bannen

Ook bijna dagelijks waren er bezoekers die de moderator opriepen om W&W van het forum te verwijderen. Niet omdat hij stond te schelden, want dat was veelal niet zijn stijl. Nee, omdat hij consequent een positief licht op Imtech liet schijnen. Vaak tegen beter weten in, zo leek het.

En inderdaad klopten zijn cijfers en analyses niet altijd. Maar, het moet gezegd worden, dat zie je wel meer op de IEX forums. Desondanks heeft uw moderator W&W niet verwijderd. En ik zal u nu uitleggen waarom.

Niet omdat ik W&W ben. Ik ken hem niet. Ook niet omdat ik aandelen Imtech bezit. Af en toe waag ik eens een gokje, oké, maar er zijn grenzen.

Waarom dan wel? Omdat dit IEX-forum mede door W&W het levendigste, meest informatieve, ja het beste forum ter wereld is geworden over Imtech. Ter wereld, mensen.

Scherpe analyses

Niet omdat iedereen het eens was. Nee, juist omdat er een W&W was die dagelijks in vaak "opperbeste stemming", vanuit zijn "behaaglijke leunstoel", gesteund door de aantekeningen op zijn "kladblok", probeerde aan te tonen dat het wel goed zat met Imtech.

Nergens waren betere en scherpere analyses over Imtech te vinden dan op het IEX forum. Juist omdat er iemand was die dagelijks zijn tegenstanders dwong om aan te tonen dat hij het fout had.  

Nou zijn er mensen die zullen zeggen dat hij met zijn positieve voorstelling van zaken beginnende beleggers het aandeel in kan hebben getrokken. Ach, als beleggers op basis van één positieve reageerder, terwijl er vele tientallen zeer deskundige negatieve reageerders zijn, in een fonds willen stappen, dan hou je ze niet tegen.

Dromen

Ik geef u een onthutsend feitje over beleggers.  Als je ze de keuze geeft tussen:

 1. Ik heb een gouden tip. Ik kan niet precies vertellen hoe het zit maar neem van mij aan dat wordt kassa!
 2. Hier ziet u de balans, de winst en verliesrekening en de prognoses. Bekijkt u de gegevens. Ik acht een mooi rendement van...

Dan zal zo'n vijf procent van de beleggers voor één kiezen. Dat zijn de mensen die helemaal niet willen weten hoe het zit. Dat zijn de beleggers die hun geld juist willen stoppen in iets wat ze niet kennen, in iets wat ze niet begrijpen. Want dan kunnen ze dromen. Dromen van onmetelijke rijkdom.

Dat zijn de beleggers die een wisenwaarachtig helemaal niet nodig hebben om hun geld kwijt te raken.


"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.


Auteur: Modbreak Henk

"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum.

Meer over Modbreak Henk

Recente artikelen van Modbreak Henk

 1. nov '16 Pharming en de Zwarte Ridder 94
 2. aug '15 Moneymaker sprak TomTom 27
 3. aug '15 Imtech: W&W tegen de rest 109

Gerelateerd

Reacties

109 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. pieren 12 augustus 2015 10:12
  Gouden column! Leuk dat je op deze manier de achtergronden van het "al dan niet" ingrijpen op het forum toelicht.
  Groeten, pieren
  Nb: het alias ff_relativeren heeft eveneens een zeer belangrijke rol gespeeld ten aanzien van het (op een juiste manier, althans volgens mij :)) analyseren van imtech
 2. [verwijderd] 12 augustus 2015 10:14
  wonderwel schiet de koers niet naar de verwachte naar beneden maar gaat up Imtechs onderzoek naar de fraude wordt nu uit handen gegeven omdat politici en andere belanghebbende inzien dat de kennis van een bedrijf als imtech hoog wordt opgevat Ook de werk gelegenheid staat nu bovenaan op het lijstje die overigens niet verloren hoeft te gaan omdat volop werk is in deze branche
  Vandaag zullen we dan grote schommelingen zien in de koers imtech een strijd die tussen believers en afbrekers plaats gaat vinden.
 3. Harm Wijk 12 augustus 2015 10:16
  Goed stukje Henk, Helemaal mee eens. En voor iedereen met een Imtech geheugen langer dan een paar maanden: Er waren vorig jaar vele, vele, vele professionele analisten en commentatoren die compleet fout zaten. Met uitzondering van ABN Amro (met de bekende analist), zaten alle grote banken en aandelen huizen er helemaal naast.

  Maar die worden tot mijn verbazing nooit ter verantwoording geroepen. En de professionele partijen zullen zich ook nooit verontschuldigen. Die houden zich mooi stil, en een week later produceren ze weer nieuwe adviezen over een ander bedrijf.

  Kijk letterlijk vandaag maar eens naar de adviezen van Rabo en SNS voor Delta Loyd (recent koersdoel Rabo: 22, en we staan nu dus op de helft). En zo ging het voorjaar 2014 dus ook met Imtech.

  Het is dan wel heel goedkoop om een forum deelnemer verwijten te maken. Als je een grote stoere kerel (man/vrouw), schrijf dan maar iets over alle professionals die fout zaten.

  En daarom is dit dus een zeer goede bijdrage van Henk, chapeau!

  Harm Wijk
 4. forum rang 8 Branco P 12 augustus 2015 10:53
  Je zou aan de hand van dit bericht bijna gaan denken dat W&W een soort probeersel was van IEX zelf. Één of ander afstudeerproject van een stagiaire van IEX. Als je naar het niveau van de uitspraken van W&W kijkt, zou mij dat niets verbazen. Enfin, mijn bericht zal wel verwijderd worden door Henk, het heeft een te hoog van der Aast gehalte, dat wil zeggen: misleidend! ;-)
 5. forum rang 8 Branco P 12 augustus 2015 10:55
  quote:

  Ron Kerstens schreef op 12 augustus 2015 10:48:

  Maar..... is W&W nu dezelfde als "miljonairsvrouw" Maggie ? De laatste heeft het forum indertijd toch ook aardig in beweging gehouden :-)
  En Maggie was ok ineens verdwenen, na de dramatisch verlopen emissie. W&W is daarom nu ook verdwenen, me dunkt.
109 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links