Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De 80%-hypotheek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Huppeldepepup 5 mei 2014 18:36
    quote:

    blutteman schreef op 5 mei 2014 10:50:

    [...]

    Leuk om dit te zeggen als je spul hebt afbetaalt met HRA.
    Misschien een optie om het voordeel dan even terug te storten? Doe maar naar de NHG pot.

    En even voor de goede orde: heb zelf een koopwoning, volledig aflossingsvrij en los weinig af. Geen onderwaterhypotheek doordat ik winst van vorige koopwoning heb ingebracht. Zolang als de regering mij dit voordeel beidt van HRA profiteer ik ervan, zogauw als ze het afschaffen dan prak ik een hoop van mijn spaargeld erin om spul af te lossen. Nu nog even niet: profiteren zolang als het kan......Daarvoor ben ik immers mens.
    Niet vergeten dat er ook nog zoiets is als het huurwaardeforfait. Daar houdt niemand rekening mee in zijn calculaties. Moet je eens doen. Je schrikt je rot. En ook niet de overdrachtbelasting vergeten. Terug gerekend per jaar niet heel veel, maar toch. Pas op. Als je geen renteaftrek hebt, hoef je ook geen huurwaardeforfait bij te tellen. Ik zou het eens narekenen als ik jou was.
  2. [verwijderd] 6 mei 2014 14:30
    regering en banken hebben het jaren "prima' gezien . Hypotheek rente aftrekbaar maken , zodat een ieder tot aan zijn huig in de hypotheek (wil)zitten , want dat is tenslotte aftrekbaar . het eigen vrije vermogen was om leuke dingen mee te doen . Bovendien verplicht je zo een heel volk
    om netjes wit op papier voldoende salaris te kunnen overleggen ( bij de bank ) om aan zo n hoog mogelijke hypotheek te geraken . Waarom denk je dat met name er geen zwart circuit bestaat in nederland in vergelijk met andere landen ???!!!! Hier zorgen ze wel dat je tot je dood blijft betalen ; is het niet aan de bank , dan toch zeker aan den haag .
  3. georgemg 6 mei 2014 21:22
    "Bovendien adviseren zij de maximale hypotheek te verlagen naar 80% van de waarde van de woning. Ik mis de uitleg hoe dit voorstel van de Oeso het best kan worden uitgevoerd zonder dat grote schade voor huiseigenaren."

    De schade ontstaat niet door de maximale hypotheek tot 80% te beperken, maar de schade bestaat al en is ontstaan door de ongebreidelde hypotheekverstrekking. Met de beperking wordt voorkomen dat nieuwe huiseigenaren (net als ik in 2001 en daarna in 2007) te veel voor een woning betalen.

    En voor enkele reageerders die zeggen dat de OESO lekker makkelijk achteraf kletst: de IMF waarschuwde al in 2003 (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/755871/2003/04/04/IMF-waarschuwt-voor-gevaren-hoge-huizenprijzen.dhtml), maar had volgens velen helemaal niks begrepen van het bijzondere karakter van de Nederlandse huizenmarkt.
  4. [verwijderd] 8 mei 2014 05:12
    Twee jaar geleden een huis gekocht. Leek mij een slimme zet door dalende huizenprijzen. Volledig banksparen gekozen zodat ik 30 jaar lang kan profiteren van HRA en na 30 jaar mijn hypotheek volledig heb afgelost.
    En ja, ik betaal meer dan een aflossingsvrije hypotheek, maar geld wat ik niet heb, kan ik nu ook niet uitgeven. Ik snap niet waarom niet meer mensen dit doen...

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links