Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Warren in wind?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. joebeatt 17 december 2013 17:34
    quote:

    z0n0p schreef op 17 december 2013 16:17:

    @joebeatt. Nog een keertje dan. Het gaat niet over wat Buffet vindt, maar over het idee dat we in NL voor 18 miljard aan windmolentjes willen neer zetten. Zonnecellen zitten nog maar aan het begin van hun technische evolutie, windturbines zijn helemaal uitgemolken. Krijg je geen Watt meer extra uit. C2C een DRAMA!

    Voor de echt geinteresseerden:
    www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2013/06...

    en

    www.zwdelta.nl/download/id:105.htm?
    Mijn opmerking gaat juist wél over wat Buffett vindt. Is dat nou zo moeilijk, begrijpend lezen? Jij beweert dat het TOTAAL gestoord is om voor 18 miljard windmolens te bouwen in Nederland. Waar baseer je dat op? Op het feit dat windmolens "uitgemolken" zijn (wat dat ook mag betekenen)? En wat doet dat ertoe? Als windmolens per geïnvesteerde euro de goedkoopste stroom kunnen leveren is dat volstrekt irrelevant. Het verhaal van Buffett zou erop kunnen duiden dat het met windenergie zo langzamerhand die kant op gaat. Wellicht ook niet, maar Buffetts besluit is wel een interessante ontwikkeling.

    Waarop baseer je overigens je bewering dat C2C voor windenergie een drama is? Ik lees hier heel wat anders:

    www.cse.org.uk/pdf/common_concerns_ab...

    "the average wind farm is expected to generate some 20-25 times more energy over its lifetime than was required in building and running it. This compares well with other forms of power generation systems"

    Het idee van een getijdencentrale is op zich ook heel interessant en het is, zoals Miele Bauknecht ook al aangeeft, een wat vreemde discussie om dat tegenover windenergie te willen plaatsen. Nogmaals, zo'n centrale wordt nu getest voor de Nederlandse omstandigheden en ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Het verhaal op cobouw.nl is voorlopig alleen nog maar gebaseerd op aannames. Prima, op zich, maar geen reden om investeringen in windenergie TOTAAL gestoord te noemen.
  2. forum rang 4 holenbeer 17 december 2013 19:10
    Je zou de meerkosten van duurzame energie t.o.v. de kosten van fossiele energie ook kunnen beschouwen als preventie: fossiele en kernenergiegebruik brengen kosten met zich mee, die niet in de prijs verdisconteerd zitten (reken maar eens uit wat het kost om alle extra storm- en waterschade te vergoeden, alle extra (her)verzekeringspremies tegen die schade, alle extra dijkverhogingen, hoogwatergeulen, ruimte voor de rivier-projecten, aardbevingsschade in Noord-Nederland en wie weet waar nog meer, schoonmaken van Fukushima, extra gezondheidszorgkosten als gevolg van luchtvervuiling, Tjernobyl-fall out enz. enz.).
    Als je dat terugrekent per m3 gas, kWh elektriciteit of liter benzine ben ik benieuwd wat goedkoper is, duurzaam of fossiel.

    Of windenergie dan 'de optie' is, geen idee, ik geloof er ook wel in dat we een mix nodig hebben. Feit is wel dat de zon tig keer meer levert dan we nodig hebben, als we daar een fractie van gaan benutten lossen we veel problemen op en worden we minder afhankelijk van buitenlanden. Opslag, bv. in waterbekkens, Power to gas, wijkaccu's enz. wordt hard aan gewerkt, er zal over 10 jaar wel een rendabele oplossing voor zijn. Maar zoals met veel veranderingen, er zijn grotere belangen gemoeid met de status quo dan met de toekomst.
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links