Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OPEC rekent op minder sterke groei van de vraag naar olie

OPEC rekent op minder sterke groei van de vraag naar olie

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie groeit dit jaar minder hard dan eerder verwacht, omdat de wereldeconomie naar verwachting ook minder hard groeit. Dit meldde de OPEC dinsdag in zijn maandrapport.

De verwachte groei voor 2022 werd neerwaarts bijgesteld met 500.000 vaten per dag naar een totale groei van de vraag naar olie met 3,7 miljoen vaten per dag.

Ook de verwachte totale vraag naar olie voor 2022 werd neerwaarts bijgesteld ten opzichte van het vorige maandrapport, met 410.000 vaten per dag tot een totaal van 100,5 miljoen vaten per dag. Daarbij stelde de OPEC voor het huidige tweede kwartaal maar ook het komende derde en vierde kwartaal de verwachte vraag naar olie per dag bij.

De OPEC werd negatiever over de mondiale groei in 2022 en stelde die naar beneden bij, van 4,2 tot 3,9 procent. Het kartel waarschuwde daarbij dat de impact van de oorlog in Oekraïne aanzienlijk kan zijn als die nog lang doorgaat.

De voorspelling voor de Russische economie werd bijgesteld van een eerder verwachte groei van 2,7 procent tot een krimp van 2 procent in 2022.

Dit leidde ook tot een aanpassing van de groei van de vraag naar olie uit niet-OPEC landen. Die komt volgens het kartel 300.000 vaten per dag lager uit op 2,7 miljoen vaten per dag.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 12 april 2022 15:53
    Volgens mij geeft de opec een heel realistisch beeld, van waar het heen zal gaan, alles en iedereen zullen moeten terugschakelen, ons inkomen blijft ver achter bij de prijzen, die gaan op zat plekken al 30% hoger dan een half jaar geleden, mijn inkomen is krap 1% gestegen en wij zitten, zonder meer in de goeie hoek, op veel plaatsen in de wereld komen de klappen nog veel harder aan!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links