Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gestegen. Bij een settlement van 75,57 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent duurder.

De olieprijzen begonnen de dag lager. Volgens analist Peter Cardillo van Spartan maken oliebeleggers zich zorgen over de impact van de omikronvariant van het coronavirus op de vraag naar olie.

Tijdens het kerstweekend werden wereldwijd vluchten geannuleerd omdat personeel van luchtvaartmaatschappijen besmet waren met covid, als ook vanwege de afgenomen mobiliteit door nieuwe coronamaatregelen.

Gedurende de sessie wist WTI maandag te herstellen. Analist Robert Yawger van Mizuho wees op het algemene positieve sentiment en zag een correlatie met de rally van de S&P 500, die maandag op weg is naar een nieuwe recordstand.

Volgende week komen de OPEC en zijn bondgenoten samen om te praten over de situatie op de oliemarkten. Sommige analisten verwachten dat OPEC+ de productie zal verhogen, hoewel omikron ervoor kan zorgen dat de olieproducerende landen de huidige afspraken zullen handhaven.

"Als ze hun afspraken handhaven, dan kan dit druk zetten op de olieprijzen", volgens analist Fawad Razaqzada van ThinkMarkets.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. erjee-ff 28 december 2021 09:11
    Misschien. Misschien is dit ook wel een voorteken van wat ons de komende jaren te wachten staat. Fossiel zit in de westerse wereld in het verdomhoekje (hoewel onze economie er op draait) en wordt rap minder aantrekkelijk gemaakt door overheidsbeleid. Dat zal aanbod meer en meer richting "lastige" landen en bedrijven duwen, wat de volatiliteit zal vergroten.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links